De vlaggen bij de vlaggenparade, zaterdag voor De Graafschap-PEC Zwolle, met rechts de Achterhoekse vlag. Foto: John Mokkink
De vlaggen bij de vlaggenparade, zaterdag voor De Graafschap-PEC Zwolle, met rechts de Achterhoekse vlag. Foto: John Mokkink

Achterhoekse vlag officieel toegevoegd aan het vlaggenarsenaal Superboeren

DOETINCHEM - De Achterhoekse vlag stond al het hele seizoen in de kraag van het shirt van De Graafschap. Het streeksymbool is voortaan nog duidelijker te zien zijn tijdens thuiswedstrijden van de Achterhoekse eredivisionist. De vlag werd zaterdagavond samen met die van de Superboeren zelf en die van de stad Doetinchem het veld opgedragen. De vlaggenparade voor het degradatieduel met FC Zwolle op De Vijverberg leverde geen extra boost op voor de thuisclub. Het duel ging kansloos met 2-0 verloren.

Voorafgaand aan de wedstrijd overhandigden Gijs Jolink, Erik Dreteler, Stefan Groothuis (De Feestfabriek), Alex Evenhuis (Grolsch) de grote vlag aan de supportersvereniging van De Graafschap. De Feestfabriek en Grolsch namen dit jaar het initiatief voor een Achterhoekse vlag, die tijdens de Zwarte Cross officieel werd gepresenteerd.
Er was een win-actie gekoppeld aan dit officiële moment. 25 Achterhoekse vlaggen zijn verloot onder Superboeren die zich hadden aangemeld via de website van supportersvereniging de Superboeren.

Meer berichten