Het oude fabriekspand van Fassin. Foto: Marlous Velthausz
Het oude fabriekspand van Fassin. Foto: Marlous Velthausz (Foto: )

Woningbouw op terrein van oude Katja-fabriek

's-HEERENBERG – Op de plek van de oude Katja-fabriek in 's-Heerenberg komen nieuwbouwwoningen. Het gemeentebestuur geeft fiat aan het verzoek van de familie Fassin, de eigenaar van het terrein, om het gebied te herontwikkelen naar woningbouw.

Het oude fabriekspand op de hoek van de Lengelseweg/Plantsoensingel Noord dateert uit 1930 en staat al zo'n tien jaar leeg. De locatie was bij de gemeente in beeld als eventuele plek voor de realisatie van de beoogde brede school in 's-Heerenberg. Wethouder Walter Gerritsen: "Daar hebben wij met de familie Fassin over gesproken, maar uiteindelijk hebben zij aangegeven om de ondergrond niet te willen verkopen voor de realisatie van een brede school. Hun voorkeur gaat uit naar woningbouw." Gerritsen is desondanks blij met het voornemen: "Natuurlijk is het jammer dat we een potentiële onderzoekslocatie voor de school kunnen wegstrepen. Maar ook in 's-Heerenberg heerst er krapte op de woningmarkt. Dit is een prachtige inbreidingslocatie voor woningbouw dichtbij het centrum. Ik denk dat de buurt er ook blij mee is, omdat je toch over een andere verkeersbelasting praat dan wanneer er een school zou komen."
Hoeveel woningen er straks komen op het 7.500 vierkante meter terrein, kan Gerritsen nog niet aangeven. Er ligt nog geen plan op tafel. Een van de voorwaarden van het gemeentebestuur is dat het karakteristieke deel van het gebouw en de bestaande leilinden behouden moeten blijven. "En we hebben de familie Fassin aangeraden om vanaf het begin de buurt mee te nemen in het traject van herontwikkeling. Dat zorgt voor draagvlak." Hij hoopt dat het accent op starters- en patiowoningen komt te liggen. "Omdat daar veel vraag naar is." Ook de aanvangsdatum van de bouwactiviteiten is voor hem nog koffiedik kijken. "Ik verwacht dat in 2019 de schop de grond in gaat."

Meer berichten