Bergh's Vocaal geeft kerstconcert met meerstemmige koorwerken in Barghse Huus. Foto: PR
Bergh's Vocaal geeft kerstconcert met meerstemmige koorwerken in Barghse Huus. Foto: PR (Foto: )

Kerstconcert Bergh's Vocaal in theater Barghse Huus

's-HEERENBERG - December is voor velen de gezelligste tijd van het jaar. Kom alvast in de kerststemming tijdens het kerstconcert van Bergh's Vocaal uit 's-Heerenberg op zaterdag 15 december in theater Barghse Huus. Het saxofoonkwartet uit Beek geeft deze avond een instrumentaal gastoptreden.

Bergh's Vocaal is een klein gemengd koor, telt 22 leden en staat sinds 1999 onder leiding van dirigent en pianist Ben Simmes. Het accent en de kracht van het koor ligt voornamelijk in meerstemmige koorwerken. Het repertoire is zeer gevarieerd en loopt van (licht)klassiek naar modern. Soms worden de liederen à capella uitgevoerd, maar vaak ook laat het koor zich begeleiden door het inspirerende pianospel van de dirigent.

Muziekvereniging Volharding uit Beek kent al vele jaren een saxofoonensemble, bestaande uit leden van de muziekvereniging. Het ensemble werd zelfs eens landelijk kampioen tijdens de landelijke concoursen te Hilversum en bereikten de finale van het open podium in Doetinchem. Deze avond zal het saxofoonensemble in een kwartet bezetting enkele kerstwerken ten gehore brengen.

Het concert begint 15 december om 20.00 uur in theater Barghse Huus, Willem van den Berghstraat 1, 7041 CW 's-Heerenberg. De entree bedraagt 7,50 euro en is inclusief welkomstdrankje. Reserveren is aanbevolen en kan via www.iedereenwelcom.nl.

Meer berichten