VVG'25-trainer Lars Krabbenborg aan tafel in het multifunctionele accommodatie op Sportpark De Pol. Foto: John van der Kamp
VVG'25-trainer Lars Krabbenborg aan tafel in het multifunctionele accommodatie op Sportpark De Pol. Foto: John van der Kamp

Wie gaat het ongeslagen VVG'25 een halt toeroepen?

GAANDEREN – VVG`25, de club uit Gaanderen, is met een opmerkelijke reeks bezig. Ongeslagen en zonder puntverlies voert men de ranglijst aan in de vierde klasse C van het zondagvoetbal. De negende competitiewedstrijd afgelopen zondag tegen SVGG in Megchelen werd met 2-0 gewonnen. Nu wacht voor het team van trainer Lars Krabbenborg zondag de thuiswedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst sv Loil.

Door John van der Kamp

"Ik ben blij met de overwinning van afgelopen zondag. Het spel was niet altijd even best. We hebben een aantal kansen gemist en we komen pas in de 80ste minuut op 2-0. Daarvoor krijg je drie, vier honderd procent kansen en die maak je niet en daardoor hebben we het pas laat beslist. We waren heer en meester op het veld, we hebben op een corner en vrije trap na niets weggeven. Dit schept ook vertrouwen voor zondag", is Lars Krabbenborg vol vertrouwen. De trainer van VVG is dit seizoen gestart in Gaanderen en deed ervaring op bij RKZVC in Zieuwent als assistent van Laurens Knippenborg. "Ik heb mij TC3-diploma gehaald tijdens mijn opleiding in Doetinchem en ben trainer geweest van de A-, B- en C-jeugd bij RKZVC en heb tijdens mijn vier jaar als assistent van Lau mijn TC2 diploma gehaald."
Het doet de pas 32-jarige trainer deugd dat afgelopen zondag de nul is gehouden. "In de eerste zeven wedstrijden scoren we veel, maar we krijgen ook nog wel veel tegen, vind ik zelf. Elf tegendoelpunten is te veel. Thuis tegen Sprinkhanen kwamen we met 1-0 voor, dan wordt het 1-1 en dan maak je de winnende in de laatste minuut. Dat is wel mooi en je blijft ongeslagen bovenaan staan. Ons doel was, de jongens hebben dit uitgesproken, om een periode te pakken en voor de top-vijf te gaan. De periode, dat deel hebben ze nu al bereikt. Na die zeven wedstrijden zijn we bij elkaar gaan zitten, van jongens 'wat nu'? Met een voorsprong van vijf punten aantreden tegen de nummer twee was het volgende doel. En dan gaan we na zondag wel weer kijken hoe we er dan voor staan. We hebben nu veertien punten voorsprong op AD '69, dat is ook een van mijn kandidaten voor de titel. Die gaan nog zeker punten pakken. We zijn nog geen kampioen." Krabbenborg beschikt over een grote selectiegroep door aanvulling uit eigen jeugd. "Er is een aantal A-junioren overgekomen, die brengen een stukje kwaliteit mee, hierdoor laten zij ook anderen beter voetballen. Ja, ik denk dat deze jongens dit voorheen ook altijd in zich hadden, maar met dit beetje aanvulling komt het er nu allemaal wat beter uit. De gemiddelde leeftijd is heel jong. Nick Schoenaker en Marvin Philipsen zijn de oudsten, ik heb veel jongens rond de 21 jaar en mijn keeper Jimmy van Santen mag nog in de A. Een leuke jonge ploeg die heeft uitgesproken: wij willen wat. Je kunt dat wel uitspreken, maar daar komt dan ook wat bij kijken." Krabbenborg deed bij RKZVC ervaring op met het opnemen van wedstrijdbeelden. "We zijn er dit jaar hier ook mee begonnen. De jongens waren het niet gewend. Thuis wordt alles opgenomen, ook soms uit. Als je de beelden terugkijkt, zie je ook hoe je doelpunten tegen krijgt. Veel te gemakkelijk; Confronterend, dat was in het begin wel even wennen."
Krabbenborg vindt dat de communicatie met tweede elftaltrainer Carlo Valk bijzonder goed verloopt. De hoofdtrainer startte met een grote groep. "Mijn groep bestaat nu uit achttien spelers en drie keepers en hiervan moeten er toch drie of vier per zondag in het tweede spelen. Die trainen dan wel mee, op hoog niveau, om er wel beter van te worden. Ik ga ze alle achttien nodig hebben. Tegen AD, had ik twee spelers met twee keer geel, die waren de wedstrijd daarop automatisch geschorst en ik had er ook nog twee blessures bij. Dan wordt het iets moeilijker, maar dat hebben we tegen Sprinkhanen goed kunnen opvangen, met twee jongens van de A-jeugd op de bank. Onze A-jeugd speelt hoofdklasse, daar zit hartstikke veel talent. Daarmee willen we in de toekomst en graag een stabiele derdeklasser worden. En wie weet over jaar of zes wel bovenin de derde klasse. Het gaat nu goed, maar we zullen ook wel tegenslagen krijgen en wedstrijden die je niet wint. Dat moet je wel zolang mogelijk proberen uit te stellen."
Zondag wacht vanaf 14.00 uur op Sportpark de Pol de confrontatie met Loil. "We hebben hier op kunstgras, al mooie dingen kunnen laten zien en dat verwacht ik zondag ook. Ramon Pastoor (kwetsuur aan de voet, JvdK) verwacht ik er weer bij te hebben. Marvin (Philipsen, JvdK) verwacht ik ook erbij en dan heb ik een volledige fitte groep", sluit Krabbenborg af.

Meer berichten