Voetbalwedstrijd SV Basteom. Foto: Liesbeth Spaansen
Voetbalwedstrijd SV Basteom. Foto: Liesbeth Spaansen

Bestuur MvR vraagt om 'Ja' voor fusie met VVL en Stokkum

´s-HEERENBERG - Vrijdag 30 november is een belangrijke dag voor de toekomst van het voetbal in 's-Heerenberg en omgeving. Tijdens de jaarvergadering wordt gestemd over de voorgenomen fusie met Lengel en Stokkum.

Door John van der Kamp

"We vragen de leden te stemmen over de fusie. Bij een 'ja' geeft men het bestuur een 'go' om door te gaan met het ontwikkelen van de fusieplannen. Er komt later nog wel een definitieve stemming, maar het geeft ons een vrijbrief om te onderhandelen", laat MvR-voorzitter Jos Marissink weten. "Wij staan als bestuur volledig achter de fusieplannen en hebben er vertrouwen in dat onze leden er net zo over denken. We willen dit besluit nemen met aanwezigheid van vele leden, daarom de oproep om naar deze jaarvergadering te komen."
Als de drie besturen het mandaat krijgen van de leden wil men met ingang van het nieuwe voetbalseizoen de fusie al laten ingaan. De lijst bevat enkele opmerkelijke punten. Zo komt er een nieuwe naam voor de nieuwe accommodatie, die Marinus van Rooijen gaat heten. Naast een nieuwe clubnaam moeten de nieuwe clubkleuren worden gekozen en de oprichtingsdatum van het Berghse voetbal wordt 1920 aangehouden. Men wil alles op korte termijn in laten gaan met als streefdatum 1 augustus 2019.
"Als iedereen het graag wil, dan moet het ook voor elkaar komen", aldus voorzitter Marissink. De jaarvergadering is in de kantine van De Boshoek en is voor leden vanaf 18 jaar. Aanvang is om 20.00 uur.

Meer berichten