Foto:

Warm Braziliaans familieverhaal in film Benzinho in Barghse Huus

Film over aanpassings-vermogen en moeilijke keuzes

's-HEERENBERG - Dinsdag 13 november draait filmhuis Barghse Huus de film Benzinho, een aangrijpende Braziliaanse film over een hectisch gezin, aanpassingsvermogen en moeilijke keuzes. De film draait om 13.30 en 20.00 uur; tickets zijn te bestellen via de website www.iedereenwelcom.nl of een half uur voor aanvang van de voorstelling aan de kassa.

Irene woont samen met haar grote gezin vlakbij Rio de Janeiro. De deur klemt, de kraan lekt, maar aan liefde geen gebrek in dit licht chaotische huishouden. Hun oudste zoon Fernando is een getalenteerd handbalspeler en wordt gescout door een Duitse profclub. Irene wist dat er een dag zou komen dat ze haar kind los zou moeten laten, maar met dit scenario had ze geen rekening gehouden. Terwijl Irene de dagelijkse bezigheden probeert bij te houden, moet ze haar eigen angsten overwinnen en leren haar zoon de wijde wereld in te laten trekken.

Benzinho ging op 18 januari 2018 in première op het Sundance Film Festival in de World Cinema Dramatic Competition. Regisseur Gustavo Pizzi en hoofdrolspeler Karine Teles lieten zich door de geboorte van hun tweeling inspireren tot een warmbloedig Braziliaans familieverhaal in rijke kleuren. Pizzi's innemende tweede speelfilm is zowel zeer persoonlijk als universeel herkenbaar voor elke ouder.

Meer berichten