Foto:

Burgemeester trakteert op ontbijt

's-HEERENBERG – Deze week staat in het teken van het Nationaal Schoolontbijt. In heel Nederland nuttigen in deze periode zo'n half miljoen basisschoolleerlingen met hun klas de belangrijkste maaltijd van de dag. Op bijna 3.000 scholen wordt deze maaltijd verzorgd in de klas of op een bijzondere locatie. Groep 6 van de Mariabasisschool mocht naar het gemeentehuis op de locatie Gouden Handen in 's-Heerenberg. Burgemeester van Montferland Peter de Baat kwam ook een boterham mee-eten en ging het gesprek aan met de leerlingen.

Door Marlous Velthausz

De leerlingen verzamelden zich in de raadszaal van het gemeentehuis. Bij binnenkomst schudden de leerlingen vriendelijk de hand van burgemeester De Baat. Daarna introduceerde de burgervader deze bijzondere ochtend door in dialoog te gaan met de kinderen. "Dit is een mooie plek om samen te ontbijten. Het is een heel toepasselijke plaats hier, want vroeger was Gouden Handen een klooster en wij zitten hier nu midden in de keuken van het toenmalige Sint-Bonifatiusklooster." De burgemeester legde de leerlingen uit dat in deze raadszaal veel overlegd wordt in de gemeente en hij vroeg de leerlingen dan ook of ze onderwerpen wisten waarover gepraat zou worden. Direct volgden antwoorden als 'het aanleggen van zebrapaden en speeltoestellen' en 'verkiezingen en het organiseren van sportclubs'. Zo werden kort enkele agendapunten van de gemeente besproken.
Kort daarop konden de leerlingen voor het ontbijt aanschuiven. In een lopend buffet vorm konden de kinderen zelf hun boterham met beleg en wat drinken pakken. De Baat benadrukte nog eens dat het ontbijt een belangrijke maaltijd is: "Je start de dag met iets in je maag en het geeft je energie voor de rest van de dag." Het ontbijt werd geheel aangeboden door gemeente Montferland. Na ruim anderhalf uur keerden de leerlingen met volle maag en een bijzondere ervaring rijker terug naar school.

Meer berichten