Advertorial

Fairtrade Wehl in beeld en beweging

Foto is gemaakt door Jan Lodder tijdens de Wim Lebbink loop.
Foto is gemaakt door Jan Lodder tijdens de Wim Lebbink loop.

Gemeente Doetinchem is nu officieel Fairtrade gemeente. Dit betekent niet dat we nu klaar zijn en lui achterover kunnen gaan zitten.
Integendeel…. Fairtrade Wehl blijft in beweging en hoe!! Zondag 21 oktober hebben we 13 kg Fairtrade bananen uitgedeeld aan de actieve sporters tijdens de Wim Lebbink loop.
Bedankt voor jullie enthousiaste reacties en bedankt Coop Budding die de bananen heeft aangeboden. Wat een sportieve acties!!
Fairtrade heeft natuurlijk niet alleen maar bananen die eerlijk en heerlijk smaken. Er zijn nog heel wat andere eerlijke producten die geproefd te mogen worden.

Van zaterdag 27 oktober tot en met zondag 4 november is het weer Fairtrade week  en schenken de Wehlse supermarkten Plus Bruil en Coop Budding weer extra aandacht aan Fairtrade producten. Houd hun reclamefolders in de gaten en maak er een faire kookweek van!

Het is nog een beetje vroeg om er over te beginnen, maar de winkels liggen al vol met die lekkere Fairtrade chocoladeletters…..
De eerlijke Sint weet dat ieder kind en volwassene dit de lekkerste letters vindt.

Zet alvast in uw agenda waar we de komende tijd te zien zijn:
Kerstmarkt Oldershove : woensdagmiddag 12 december
Winterbraderie Wehl: zaterdagavond 15 december

Op de site van Fairtrade gemeente staat het volgende artikel:

De Fairtrade Week is begonnen! Deze vindt plaats van 27 oktober tot 4 november. Het thema van de Fairtrade Week staat in het teken van Women Empowering.
Het thema, Women Empowering, is belangrijk voor de Fairtrade Week, omdat ongelijkheid een grote belemmering is voor de menselijke ontwikkeling, zo ook in de Fairtrade wereld. Fairtrade wil ongelijke machtsrelaties doorbreken, zodat er meer gendergelijkheid komt en vrouwen meer macht krijgen.
Dit willen ze bereiken door het vrouwelijke humane, sociale, financiële en fysieke kapitaal te versterken.
Het thema past ook goed bij de global goals nummer 5 en 10. Global goal 5 richt zich op het stoppen van alle vormen van discriminatie, het tegengaan van alle vormen van geweld tegen vrouwen en meisjes  en het bereiken van volledige en effectieve participatie op alle niveaus van besluitvorming. Volgens het World Food Programme zou 'het aantal hongerlijdenden in de wereld gereduceerd kunnen worden met 150 miljoen als boerinnen dezelfde toegang tot middelen hadden als boeren'. Fairtrade wil gelijkheid promoten en mannen en vrouwen beiden de kans geven Fairtrade te handelen. Global goal 10 wil ervoor zorgen dat iedereen sociaal, economisch en politiek aansluiting kan vinden.
Het gaat onder andere om gelijke kansen voor iedereen.

Faire groeten, Monique Alofs

Meer berichten