Peter de Baat, Linda Boomkamp met Feline, Jidde, Thije, Thijs Boomkamp en Remco ten Raa. Foto: Susan Wiendels
Peter de Baat, Linda Boomkamp met Feline, Jidde, Thije, Thijs Boomkamp en Remco ten Raa. Foto: Susan Wiendels (Foto: )

Familie Boomkamp ontvangt brandweerkoffertje

NIEUW-DIJK – Onder het motto 'Maak van je roze wolk, geen rookwolk' brengt de brandweer Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG) tijdens de brandpreventieweken in oktober het belang van goede maatregelen onder de aandacht van kersverse ouders. Dit omdat er gemiddeld meer woningbranden voorkomen bij jonge gezinnen.

Dat gebeurt door de overhandiging van een speciaal 'brandweerkoffertje' aan de eerstgeborene in een gemeente. In Montferland was Feline Boomkamp uit Nieuw-Dijk de gelukkige. De ouders en twee grote broers van de op 10 oktober geboren Feline kregen het koffertje op 24 oktober overhandigd uit handen van burgemeester Peter de Baat en Remco ten Raa, Officier van Dienst Brandweer bij de VNOG.

Precies zes dagen nadat Didam voor het eerst in 25 jaar een dodelijk slachtoffer na een brand kende. Peter de Baat refereerde aan de impact van deze gebeurtenis op nabestaanden en omwonenden in appartementencomplex de Ent. "Gelukkig deden de rookmelders hun werking, zodat de mensen tijdig uit hun woning konden vluchten." Rookmelders, de familie Boomkamp heeft er drie, op elke verdieping eentje. Daar kwam er nog eentje bij uit het cadeaukoffertje, dat naast een rookmelder ook een rompertje voor de pasgeborene en een overzicht met brandpreventietips bevatte. Een kleine greep hieruit: houd de wasdroger schoon van stof, blijf thuis als de droger aan staat, maak afspraken over een vluchtplan en zorg voor een sleutel op een vaste plek bij de vluchtdeur.

Meer berichten