Pure flamenco-avond in DRU Cultuurfabriek

ULFT - Op vrijdag 9 november kunnen bezoekers genieten van een flamenco-avond in de DRU Cultuurfabriek. Een sprankelend flamencogezelschap brengt onder aanvoering van danseres María 'La Serrana' een ode aan de meesters die María inspireerden. Een pure voorstelling, ontdaan van alle opsmuk waarin alleen de essentie van de flamenco en het respect voor traditie te zien is. Voorafgaand aan de voorstelling 'Hombros de Hércules' is het mogelijk deel te nemen aan een workshop flamenco.

Het internationale flamenco gezelschap onder aanvoering van María 'La Serrana' bestaat uit zangers Juan José Amador en Pepe de Pura, gitarist Luis Amador en zigeunerdanser Antonio Moreno 'Polito'. Te gast deze avond is danseres Antje Herber. Danseres María 'La Serrana' leerde dansen van vele grote meesters, maar heeft haar stempel te danken aan zigeunerkoning Farruquito bij wie ze jarenlang dagelijks studeerde. 'Hombros de Hércules' (de schouders van Hércules) is zowel een ode aan de meesters die María inspireerden als aan de briljante artiesten die ze bij zich heeft. Zangers Juan José Amador en Pepe de Pura zijn zwaargewichten in de flamenco zang, die al tientallen jaren in het vak zitten. Gitarist Luis Amador is de spil van het gezelschap en speelt in de krachtige, ritmische stijl van zijn familie. Samen zorgen zij voor een prachtige intense flamenco-avond.

Workshop
Danser Polito verzorgt vooraf (van 18.30 tot 19.30 uur) een workshop flamenco-dans in de Conferentiezaal van de DRU Cultuurfabriek. Aanmelden voor de workshop kan via marialaserrana75@gmail.com (niveau: minimaal 2 jaar flamenco). De kosten bedragen 25 euro zonder voorstelling of 20 euro op vertoon van het ticket voor de voorstelling.

De dansvoorstelling Los Hombros de Hércules van Compañía Maria 'La Serrana' vindt plaats op vrijdag 9 november om 20.00 uur in de Rabobankzaal van de DRU Cultuurfabriek. De kaarten zijn voor 21 euro (inclusief consumptie en garderobe) verkrijgbaar aan de receptie van de DRU Cultuurfabriek (Hutteweg 24, Ulft) of via tel. 0315 – 714358. Voor kinderen tot 14 jaar is de entreeprijs 12 euro. Ook zijn ze te bestellen via de website www.drucultuurfabriek.nl.

Meer berichten