De Kruisbergtocht gaat over diverse landgoederen. Foto: PR
De Kruisbergtocht gaat over diverse landgoederen. Foto: PR

ATB-Kruisbergtocht vanuit Hessenhal

HOOG KEPPEL/DOETINCHEM - Voor de dertiende keer organiseert toerclub Steenderen de Kruisbergtocht. Deze wordt gehouden op zondag 21 oktober. Deze ATB-tocht start vanuit sporthal de Hessenhal in Hoog-Keppel en gaat door de mooiste plekken rondom en over De Kruisberg en door diverse landgoederen zoals Enghuizen, Hagen, Ulenpas, de bossen rond Hoog- en Laag-Keppel, Doetinchem en Hummelo.

De route heeft alles in zich, steile heuvels met technische beklimmingen op de Kruisberg zelf, smalle single tracks maar ook brede bospaden met prachtige doorkijkjes. Deze bijzondere tocht wordt georganiseerd dankzij toestemming van vele instanties, zoals Natuurmonumenten, Het Geldersch Landschap, particuliere eigenaren, Motorcross vereniging TCD Hummelo en de boswachterij. Hierdoor is het mogelijk om alleen deze dag op unieke plaatsen te rijden die anders gesloten zijn. Deze tocht wordt steeds door vele honderden deelnemers als mooiste uit de regio beoordeeld.

Starten kan tussen 8.30 en 10.30 vanuit de Hessenhal in Hoog-Keppel. Na het inschrijven wordt de deelnemer direct letterlijk het bos in gestuurd. Het parcours heeft genoeg uitdagingen voor iedereen. Net voor de pauze is er een zeer technisch parcours van ruim 1 kilometer uitgezet met bijna 100 hoogtemeters aan uitdagende beklimmingen. Hieraan heeft de bekende wielercoryfee Jan Weevers zijn medewerking verleend.
Na afloop is er gelegenheid om te douchen en het ergste vuil van de fiets af te spuiten en kan men genieten van een heerlijk bakje frites van hoofdsponsor Aviko.

Naast een 40 km route is ook een tocht van 25 km uitgezet, een ideale afstand voor beginnende ATB'ers, maar ook voor de jeugd met mooie bospaden en uitdagende heuveltjes. Om deelname van de jeugd te stimuleren mogen kinderen onder 15 jaar, die onder begeleiding van een betalende begeleider of ouder fietsen, gratis deelnemen. Toerclub Steenderen raadt ouders met kinderen wel aan om na 09.00 uur te starten, zodat de grootste drukte op het parcours voorbij is.

Meer berichten