Pieta Brown komt naar Het Nieuwe Dijkhuis. Foto: PR
Pieta Brown komt naar Het Nieuwe Dijkhuis. Foto: PR

Singer-songwriters Brown & Thorne openen tournee in Doetinchem

DOETINCHEM - Twee internationale singer-songwriters zetten vrijdag 19 oktober het Nieuwe Dijkhuis in Doetinchem in vuur en vlam. Het gaat om Pieta Brown (VS) en haar muzikale metgezel Lucy Thorne uit Australië.

De muzikale samenwerking tussen deze beide vrouwen leidde in 2014 al tot een internationaal bejubeld album. Rolling Stone beloonde hun album Fall to Rise met vier sterren. 'De vocalen op dit album zijn even magisch als gejaagd'.
Pieta Brown heeft zelf inmiddels een heel fraai oeuvre opgebouwd met prachtige een tikkeltje dromerige bezwerend songs, liedjes die een beetje in de lijn liggen van Lucinda Williams en Frazey Ford. Niet voor niets dat niemand minder dan Mark Knopfler van de Dire Straits gitaar speelt op haar nieuwste album Postcards.
Pieta is de dochter van muziek legende Greg Brown en de echtgenote van Bo Ramsey en komt dus uit een zeer muzikaal nest. Ook onder collega musici is ze erg geliefd over de hele wereld. Zo nam bijvoorbeeld ook de Vlaamse Eva de Roovere een van haar songs op. Opmerkelijk is dat Pieta slechts éénmaal eerder in Nederland was voor een exclusief optreden op het Utrechtse Blue Highways festival. Het werd dus hoog tijd om deze kant van de oceaan op te komen. De Amerikaanse zangeres begint haar tournee door Zwitzerland en Nederland bij ons, in het Nieuwe Dijkhuis in Doetinchem. "En daar zijn we best een beetje trots op", laat een tevreden programmeur Gerco Mons weten.
En ze neemt dus haar 'oude' muzikale vriendin Lucy Thorne mee naar Doetinchem. Lucy is een Australische zangeres en gitarist die al jaren de wereldbol bereist en prachtige liedjes heeft geschreven.
Het concert van Pieta Brown en Lucy Thorne begint om 20.00 uur. Kaartjes kosten 16,20 euro via www.hetnieuwedijkhuis.nl of 17,50 euro op de avond zelf aan de deur van Het Nieuwe Dijkhuis aan de Burg. van Nispenstraat 19-21 in Doetinchem.

Meer berichten