Advertorial

“Overhemden strijken” verleden tijd?

Iedereen kent het wel. Je wast je overhemd, en gelijk zit het hemd helemaal vol met kreukels. De man met veel overhemden staat soms wel een aantal uur op zondag te strijken om de hele week goed voor de dag te komen. Erg vervelend maar gelukkig ook onnodig! Hoe zorg je er nou voor dat je overhemd niet kreukt? Waarom kreukt een overhemd? Tips voor een kreukvrij overhemd vind je hier!

Waarom kreukt een overhemd eigenlijk?

De reden dat de meeste kleding kreukt is de stof zelf. Sommige stoffen zijn meer kreukgevoelig dan anderen. Als je bijvoorbeeld een los geweven stof hebt, zal deze minder snel kreuken dan een zijde stof. Als je ook nog kleding in de droger stopt wordt dit proces versneld. Dit komt omdat de droger hard ronddraait en tegelijkertijd de stof droogt. De kleding zal in dezelfde positie uit de machine komen als wanneer je het nat ophangt (tip!). Kreukels ontstaan wanneer de stof in de lengterichting in elkaar wordt geduwd. De stof kan niet meer verder ingedrukt worden en zoekt het een uitweg naar de zijkant: een kreukel.

7 tips voor een kreukvrij overhemd

Veel mannen kunnen tegenwoordig wel een kreukvrij overhemd gebruiken. Kijk daarom eens naar deze tips voor een kreukvrij hemd!

 • Optimaliseer je wasmachine- en droger gebruik: overhemden zien er al een stuk beter uit als je niet de wastrommel helemaal tot de nok toe vol stopt. Kleding heeft namelijk ruimte nodig om goed rond te kunnen gaan en schoon te worden. Gebruik niet teveel wasmiddel. Voeg tot slot eventueel een beetje wasverzachter toe om de stof wat losser te maken bij het drogen.
   
 • Hang je overhemden op: het is uitermate belangrijk om je overhemden niet in de droger te doen. Hierdoor zal het overhemd zeker met kreukels eruit komen. Dit gebeurt meer bij overhemden dan bij T-shirts omdat deze stof vaak fijner is.
   
 • Koop een shirtcase: als je veel zakelijke overhemden hebt, kan het goed zijn om een shirtcase te kopen om je overhemden mooi in te houden. Bij pakken wordt dit veel gebruikt. Het hemd en het jasje blijven dan kreukvrij.
   
 • Als je op reis gaat, laat geen lege ruimte in je koffer: de reden dat kleding in een koffer niet kreukvrij blijft, is dat het schuift en wrijving heeft met dingen. Het is daarom belangrijk om geen lege ruimtes in je koffer te hebben bij een reis.
   
 • Vouw het overhemd netjes op: De meeste mannen hangen hun overhemden op en doen er verder niets meer mee. Doordat je het overhemd opvouwt, creëer je beweging in de stof, waardoor het shirt rechttrekt.
   
 • Schaf een goed two-ply overhemd aan: two-ply is een manier van weven waarbij de garen dikker zijn dan bij een normaal shirt. Het overhemd is zwaarder en als het zwaarder is trekt de stof sneller recht.
   
 • Investeer in een kreukvrij overhemd: tegenwoordig zijn er ontzettend veel strijkvrije overhemden. Investeer in een kwalitatief goed strijkvrij overhemd en je zal veel minder last hebben van kreukels in je shirt.
   

Kortom: er zijn genoeg manieren om je overhemden minder te laten kreuken. Als je alle tips netjes volgt, zal je je overhemden bijna niet meer hoeven te strijken. Let op! Dit is nog steeds geen garantie voor een 100% kreukvrij overhemd. Ben je na het lezen van dit artikel op zoek naar een strijkvrij overhemd Kijk dan eens op overhemden.com

Meer berichten