De burgemeester met de jubilarissen en afscheidnemers. Foto: Paul Harmelink
De burgemeester met de jubilarissen en afscheidnemers. Foto: Paul Harmelink (Foto: )

Koninklijke Onderscheidingen en oorkondes voor brandweervrijwilligers

MONTFERLAND - De jaarlijkse brandweermiddag voor de brandweerposten uit gemeente Montferland vond zondag 7 oktober plaats. Tijdens deze middag kregen twee vrijwilligers een Koninklijke Onderscheiding van burgemeester De Baat. Ook zijn vijf jubilarissen van de brandweerposten Bergh en Didam gehuldigd en is er van twee vrijwilligers afscheid genomen.

Zonder de inzet van de vrijwilligers kan de brandweer niet functioneren in gemeente Montferland. De inzet en betrokkenheid van de brandweervrijwilligers levert een onmisbare bijdrage aan de veiligheid binnen de gemeente Montferland. In het openingswoord van het afdelingshoofd Brandweerondersteuning, Dick de Vries, kreeg dit dan ook terecht de verdiende aandacht.

Twee vrijwilligers, Tonnie Kuppens en Theo Geurts van de post Didam, ontvingen uit handen van de burgemeester de versierselen en oorkonde behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze Koninklijke Onderscheiding ontvangen zij vanwege hun werk bij de vrijwillige brandweer.

Vijf jubilarissen kregen een oorkonde en medaille van Brandweer Nederland: 12,5-jarig jubileum: René Loskamp; 20 jarig jubileum: Danny Notten; 20-jarig jubileum: Micha Franck; 35-jarig jubileum: Heinz Ebbing; 35-jarig jubileum: Theo Geurts.

Er is afscheid genomen van Tonnie Kuppens, na 32 jaar als brandweervrijwilliger en van Theo Geurts, na 35 jaar als brandweervrijwilliger.

Meer berichten