Op stap met de nachtwachter in het bos. Foto: Peter de Krom
Op stap met de nachtwachter in het bos. Foto: Peter de Krom (Foto: Peter de Krom)

Met de nachtwachter het Bergherbos in

BEEK - Verstokte dagmensen kunnen tijdens een bijzondere tocht kennismaken met de nacht van het Bergherbos. Op zaterdag 20 oktober neemt de Nachtwachter zijn volgers mee om de geheimen van de nacht te ontdekken.

Deze avontuurlijke tocht voor kinderen van 7 tot 11 jaar start om 19.30 uur en duurt ongeveer twee uur. Deelname kost 5 euro p.p. voor leden van Natuurmonumenten en 8 euro voor niet-leden. Let op: Tickets zijn alleen vooraf en online te koop via onderstaande website. Per kind kan er maximaal één volwassene mee. Omdat de tocht door het pikkedonker gaat moeten de deelnemers redelijk goed ter been zijn. Vertrekpunt is 't Peeske bij Beek.
Als 'ervaringsdeskundige' kan de Nachtwachter de dagmensen stukje bij beetje inwijden in de donkere geheimen. Daarbij hoort ook enige kennis van het nachtjargon dat de Nachtwachter gebruikt, zoals het begrip Sluier van stilte en de woorden Krekelstem en Nachtconcert. Een potje Nachtsel en een flesje Nachtwater spelen een belangrijke rol in de voorbereiding op de ontmoeting met de nacht. En als de duisternis in het bos voor de dagmensen ondraaglijk begint te worden heeft hij wat opgeslagen zonlicht achter de hand.
Na de tocht levert de Nachtwachter de deelnemers weer bij het startpunt af en gaat vervolgens zelf terug naar het westen, de nacht in. De dagmensen hebben dan als stille getuige van deze bijzondere natuurervaring een unieke medaillon om hun nek.

natuurmonumenten.nl/activiteiten

Meer berichten