Zwerfafval opruimen, met nieuwe aanpak. Foto: PR
Zwerfafval opruimen, met nieuwe aanpak. Foto: PR (Foto: )

Ook 's-Heerenberg maakt schoon schip

Nieuwe aanpak van zwerfafval met oprichting Brigade

's-HEERENBERG - Ook in 's-Heerenberg moet een nieuwe en duurzame aanpak van zwerfafval van de grond komen. Daarom organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in samenwerking met de gemeente Montferland een informatieavond in grand café De Snor. De hoop is dat er ook hier een Zwerfafvalbrigade kan worden opgericht. De avond is op donderdag 18 oktober.

Zonder zwerfafval is het landschap nog veel mooier en dan kan iedereen er van genieten. De insteek voor de brigade is dat samen met buurtbewoners regelmatig zwerfafval opruimen voldoening geeft. En het is nog gezellig ook. Het resultaat is dan ook al snel zichtbaar: een schone omgeving.
De gemeente is enthousiast over het concept van Zwerfafvalbrigades. In Kilder, Stokkum en Beek zijn al met succes brigades opgericht. Naar aanleiding van de brigade in Stokkum willen inwoners van 's-Heerenberg nu ook aan de slag met zwerfafval.

Zwaan-kleef-aan
Het nieuwe concept van zelfredzame Zwerfafvalbrigades wordt uitgebreid toegelicht, dé oplossing voor een schoner landschap. Het kost relatief weinig tijd en het levert veel op. Door anderen in hun omgeving te enthousiasmeren en door herkenbare hesjes met 'Zwerfafvalbrigade' sluiten steeds meer mensen zich aan en ontstaat een zwaan-kleef-aan-effect.

Streekeigen landschap
Stichting Landschapsbeheer Gelderland zet zich in voor een vitaal, leefbaar en herkenbaar streekeigen landschap. SLG heeft geen eigen terreinen en werkt altijd samen met anderen, zowel organisaties als burgers. Het aantal aangesloten vrijwilligersgroepen in Gelderland is op dit moment 312, met in totaal meer dan 8600 vrijwilligers.
Sinds vorig jaar zijn er al meer dan 25 Zwerfafvalbrigades in Gelderland van start gegaan. Behalve in de gemeente Montferland is dat o.a. in de gemeenten Heerde, Ede, Doetinchem, Renkum, Apeldoorn, Geldermalsen en Hattem gebeurd. En binnenkort in nog meer gemeentes. Kijk voor een overzicht van alle Zwerfafvalbrigades op onderstaande website.
De informatieavond in 's-Heerenberg, op donderdag 18 oktober, begint om 19.30 uur met een kopje koffie of thee.

www.landschapsbeheergelderland.nl

Meer berichten