Organiserende docenten Kayleigh Gerritsen (l), Roberto Alvarez en Tamara Baakman hopen op grote opbrengst. Foto: Tonnie Kok
Organiserende docenten Kayleigh Gerritsen (l), Roberto Alvarez en Tamara Baakman hopen op grote opbrengst. Foto: Tonnie Kok (Foto: )

Obstacle Run leerlingen Wesenthorst voor goede doelen

ULFT – De leerlingen van het Almende College locatie Wesenthorst gaan zich op vrijdag 19 oktober inzetten voor twee goede doelen: De vereniging VASA en dierencentrum Achterhoek.

De leerlingen van de school gaan door middel van een sponsorloop op een parcours met hindernissen, de Obstacle Run, zoveel mogelijk geld inzamelen voor deze twee genoemde organisaties. Tussen 9.00 en 15.00 uur is er continu een groep leerlingen bezig om rondjes rondom en ook dwars door de school af te leggen. Vanaf maandag 8 oktober zoekt iedere deelnemer in zijn directe omgeving mensen die een donatie voor de getoonde inzet en voor de goede doelen over hebben. Het startschot wordt gegeven door één van de collegeleden van B&W gemeente Oude IJsselstreek. Publiek is uiteraard van harte welkom rondom en in de school.

Bijdragen
Met deze actie wil de locatie Wesenthorst van het Almende College samen met de leerlingen een steentje bijdragen aan de maatschappij. Andere acties in het verleden waren de kerstmarkt en de acties voor Serious Request. Tevens wil de school dat leerlingen al op jonge leeftijd in aanraking komen met diverse goede doelen en ze laten ervaren dat het een meerwaarde is om anderen te kunnen helpen. De leerlingen hebben zelf voor deze twee doelen gekozen.

VASA
Vereniging Aangepast Sporten de Achterhoek (VASA) is een vereniging die verschillende sport- en bewegingsactiviteiten aanbiedt voor mensen met zowel een fysieke als verstandelijke beperking en ondersteunt op zowel recreatief- als wedstrijdniveau. Meer info op: www.vasa-achterhoek.nl.

Dierencentrum Achterhoek heeft als primaire taak de opvang en verzorging van gevonden huisdieren afkomstig uit acht Achterhoekse gemeentes: Aalten, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk. Meer info op: www.dierencentrumachterhoek.nl.

Meer berichten