Ruth Mijnen verkozen tot politieke held van 2018

Wethouder Ruth Mijnen van de gemeente Montferland is gekozen tot politieke held van 2018. Foto: PR
Wethouder Ruth Mijnen van de gemeente Montferland is gekozen tot politieke held van 2018. Foto: PR (Foto: )

MONTFERLAND - Tijdens de jaarlijkse politieke tweedaagse waar D66-bestuurders uit het hele land elkaar treffen, is wethouder Ruth Mijnen verkozen tot politieke held van 2018. De andere twee politieke helden die in het zonnetje gezet werden zijn Europarlementariër Gerben Jan Gerbrandy en Tweede Kamerlid Pia Dijkstra. Er werd ook toegelicht waarom Ruth deze titel verdiende.

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 is D66 Montferland volledig opnieuw opgericht na een turbulente voorgeschiedenis. Samen met enkele enthousiastelingen wisten zij één raadszetel te bemachtigen waarna lijsttrekker Ruth Mijnen voor het eerst zitting nam in de gemeenteraad. Gedurende deze raadsperiode wist Ruth zich sterk te maken voor onderwerpen zoals duurzaamheid, jongerenbeleid en de toegankelijkheid van de openbare ruimte wat tot zichtbare resultaten heeft geleid. Naarmate de raadsperiode vorderde kregen steeds meer partijen respect voor de inzet van Ruth waardoor de inbreng van D66 op veel positieve bijval kon rekenen. Dagblad De Gelderlander verkoos haar zelfs tot beste raadslid van Montferland.
Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 2018 wist D66 Montferland met Ruth als lijsttrekker een extra zetel te bemachtigen. Met twee van de 25 zetels is D66 Montferland de kleinste partij in deze gemeenteraad. Desondanks lieten andere partijen weten graag met D66 verder te willen als coalitiepartner. Tijdens de coalitieonderhandelingen wist zij samen met mede-onderhandelaar Freddy van Dijken het voor elkaar te krijgen dat het overgrote deel van het coalitieprogramma letterlijke teksten zijn uit het verkiezingsprogramma van D66. Zelfs de titel van het coalitieprogramma: 'Samen krijgen we het voor elkaar' is een duidelijke afgeleide van 'D66 krijgt het voor elkaar'. Ruth werd ook nadrukkelijk naar voren geschoven om wethouder te worden namens D66 in het nieuwe college. De kapstok van het coalitieprogramma is bestuurlijke vernieuwing wat Ruth in haar portefeuille heeft. Ook typische D66-onderwerpen als kunst en cultuur, sport en onderwijs heeft ze in haar pakket. Inmiddels is Ruth als enige vrouwelijke wethouder in het college aan de slag en weet zich goed te profileren en een sterke D66-invloed uit te oefenen.
Op basis van deze fantastische verdiensten is Mijnen verkozen tot politieke held. Bescheiden benadrukte zij, tijdens de uitreiking, de kracht van het hele D66 Montferland-team.

Meer berichten