TopRun-dames tijdens de Kramp Run in 2017. Foto: Rob Jansen/awayvisuals.nl
TopRun-dames tijdens de Kramp Run in 2017. Foto: Rob Jansen/awayvisuals.nl

Deel opbrengst Kramp Run opnieuw voor Kanjers voor Kanjers

VARSSEVELD – Het sportdorp maakt zich op voor de achtste editie van de Kramp Run. De organisatoren verwachten zaterdagmiddag 8 september bijna twaalfhonderd hardlopers aan de start. Zowel de inschrijving voor de Business- als de RecreantenRun is al gesloten, voor de TopRun en de KidsRun zijn nog voldoende startplekken. Met een deel van de entreegelden worden doelen van Stichting Kanjers voor Kanjers ondersteund.

Door Reinier Kroesen

Kanjers voor Kanjers ondersteunt kinderen die niet of onvoldoende in staat zijn te spelen of sporten, langdurig ziek zijn of thuis weinig kansen krijgen. Zo kunnen op de wedstrijddag een aantal van hen een luchtballonvaart maken met Stichting Onze Ballon. Verder krijgt het kanjersdorp tijdens het Achterhoeks Hippisch Festijn financiële ondersteuning vanuit de Kramp Run inkomsten. Jaarlijks worden daarnaast tweehonderd kinderen met een beperking getrakteerd op een uitje naar het klimbos in Ruurlo. En de twaalfjarig Bart, die geen bloedplaatjes heeft krijgt trapondersteuning voor zijn fiets.
Voorzitter Pieter Hubers namens de organisatie: "We hebben een aantal internationale, grote lopers waaronder Belgen, Duitsers, en Engelsen. En natuurlijk Gert Jan Wassink, Roy Hoornweg, Roos Blokhuis en onze TopRun titelverdediger Frank Futselaar. We hebben een betere basis gelegd voor een goede samenwerking met de Varsseveldse Ondernemers Vereniging. En denken aan uitbreiding van het programma volgend jaar, het zal raakvlak hebben met onze doelgroep, kinderen met een beperking. Dit fantastische evenement is vanaf de eerste aflevering alleen maar mogelijk door de inzet van álle leden van de organisatie, niemand uitgezonderd, alsook de vele broodnodige vrijwilligers die telkens weer met veel energie meehelpen, van opbouw tot afbraak van het wedstrijdparcours tot het uitreiken van de medailles."
De organisatie van de Kramp Run is in handen van atletiekverenigingen AVA '70, ARGO Atletiek en Atletico '73. Deelnemers lopen meerdere ronden, telkens langs hetzelfde publiek, met start en finish bij de kerk. Onderweg komt men door de fabriekshallen van hoofdsponsor Kramp als ook van Svedex. Om 16.45 uur beginnen de wedstrijden met de KidsRun. Daarna gaan gelijktijdig de Business- en de RecreantenRun van start, vijf kilometer, opgedeeld in twee rondes. In de BusinessRun nemen teams samengesteld uit collega's van bedrijven het tegen elkaar op. Niet de strijd maar het sportieve staat daar voorop. Hardlopen wordt tegenwoordig gebruikt als remedie tegen stress en ziekteverzuim, de Kramp Run draagt hieraan bij. De laatste plekken voor de maximale 108 teams zijn al lang vergeven, ook de RecreantenRun zit vol. In de afsluitende TopRun lopen vrouwen en mannen apart, na elkaar. Voor die run kan nog ingeschreven worden. Limiet voor dames en heren respectievelijk sneller dan 21 en 17 minuten. Lopers uit de regio doen gelijk mee aan het Achterhoeks Kampioenschap. Met de prijsuitreiking van de TopRun om 19.30 uur komt er ook gelijk een eind aan het programma.

Meer berichten