De Passage kan niet worden gebruikt voor het Fluisterwoud. Foto: Marlous Velthausz
De Passage kan niet worden gebruikt voor het Fluisterwoud. Foto: Marlous Velthausz (Foto: )

Fluisterwoud niet in de Plantage, wel op terreinen Huis Bergh

's-HEERENBERG - Zoals bij iedereen bekend is het in de natuur al lange tijd gortdroog. Dat geldt ook voor de Plantage achter Kasteel Huis Bergh, het bosgebied dat normaliter op de zaterdag van het Mechteld ten Ham-weekend wordt omgetoverd in het Fluisterwoud. Vanwege die droogte was - zoals te lezen was in Montferland Nieuws van 8 augustus - de kans groot dat de Passage niet kan worden gebruikt voor het Fluisterwoud.

Afgelopen week is er een overleg geweest tussen de Stichting Mechteld ten Ham en de directie van Kasteel Huis Bergh. In dat overleg is gezamenlijk besloten dat het niet verantwoord is om dit jaar de Plantage te gebruiken vanwege het grote risico op brandgevaar in een onoverzichtelijk terrein door deze nog steeds aanhoudende droogte. Omdat de organisatoren van het Mechteld ten Hamweekend niet in de Plantage terecht kunnen, heeft Kasteel Huis Bergh andere delen van hun grond ter beschikking gesteld om tot een alternatieve route voor het Fluisterwoud te komen.
Aan de alternatieve route wordt gewerkt. Tevens is afgesproken dat er op de terreinen van Kasteel Huis Bergh een rookverbod geld. Hierop zal streng worden toegezien. Tevens mag er niet worden gewerkt met open vuur of andere hittebronnen. Dit geldt zowel voor de zaterdag als voor de zondag. Om deze reden zal ook de Mechteld-verbranding op een alternatieve manier plaatsvinden.

Meer berichten