Door de Passage naar het Fluisterwoud: dat zit er dit jaar misschien niet in. Foto: Marlous Velthausz
Door de Passage naar het Fluisterwoud: dat zit er dit jaar misschien niet in. Foto: Marlous Velthausz

Traditionele locatie Fluisterwoud in gevaar

's-HEERENBERG - De Stichting Mechteld ten Ham is al bijna een jaar bezig met de voorbereidingen voor het Mechteld ten Ham-weekend op 25 en 26 augustus. Heel druk zijn ze met het organiseren en de invulling van alle dagen met onder andere de Gouden Handen Markt, het korenfestival, de braderie, de cultuur historische markt en het Fluisterwoud op zaterdagmiddag in de Plantage.

Door Marlous Velthausz

De Stichting Mechteld ten Ham heeft bericht ontvangen van Huis Bergh dat het - als de droogte zo aan blijft houden - niet verantwoord is om het Fluisterwoud in de Plantage door te laten gaan. De mogelijkheid tot brandgevaar is op dit moment namelijk exponentieel hoog. De stichting en Huis Bergh willen daarom geen enkel risico nemen, wel denkt men mee aan een oplossing. Er worden nu met spoed alternatieven bedacht. Margret Houdijk, van de Stichting Mechteld ten Ham, staat voor een grote uitdaging en begrijpt het volkomen.

"Wij denken niet in problemen, maar in oplossingen", aldus Margret. "Wij zijn op zoek naar een sprookjesachtige route, zodat de Fluisterwoudfiguren wel uit hun schuilplaatsen kunnen komen en de kinderen zich samen met hen kunnen vermaken. In de binnenstad zijn nog heel wat mooie plekjes te vinden om figuren uit het sprookjesbos een plaats te geven."

De Stichting Mechteld ten Ham en de vele vrijwilligers zijn druk in de weer met het alternatieve plan dat al vorm krijgt, dankzij de medewerking van vele eigenaren en bewoners van diverse beoogde plekjes. Voor iedereen, maar vooral voor de natuur, hopen ze dat de Fluisterwoudroute in de binnenstad niet nodig is, maar de Mechteld ten Ham Stichting bereidt zich dus wel voor om dit super magisch kinderfestijn, voor kinderen tot twaalf jaar, door te kunnen laten gaan en het liefst in de Plantage, daar waar het al vijftien jaar thuis hoort.


mechteldtenham.nl


Meer berichten