Een werk van Rini Willemsen. Foto: PR
Een werk van Rini Willemsen. Foto: PR

Expositie Rosmolen Zeddam

ZEDDAM - In de Rosmolen in Zeddam is op 18 en 19 augustus werk te zien van de kunstenaressen Rini Willemsen en Olga Eggenkamp.

Rini Willemsen maakt olieverfschilderijen. Zij begon in de jaren tachtig de opleiding tekenen en schilderen, waar ze kennis maakte met verschillende technieken. Al snel ging haar voorkeur naar het olieverfschilderen op doek en paneel. Na de opleiding Rini in de leer bij onder anderen bij Tonny Ros, gevolgd door de realistische schilderschool in Veldhoven. Daar specialiseerde zij zich in fijnschilderen voornamelijk van stillevens op doek en paneel. Regelmatig is haar werk te zien in galeries en musea, zoals het fruitmuseum in Kapelle (Zeeland). Ook neemt ze regelmatig deel aan de kunst tiendaagse in Bergen (Noord-Holland). Jaarlijks zijn haar werken te zien in de kapel van Bronkhorst.
Olga Ellenkamp houdt zich sinds 1990 bezig met zijdeschilderen, zoals sjaals. Met kleuren experimenteren vindt ze interessant. Boeiend ook omdat geen twee sjaals hetzelfde zijn. Olga gebruikt verf die door waterdamp wordt gefixeerd. Daardoor krijgt de zijde haar glans weer terug. Ze heeft verschillende cursussen gevolgd en ook aan verschillende exposities meegedaan.

Meer berichten