De te plaatsen tent. Foto: PR
De te plaatsen tent. Foto: PR

Barghse Jonges zoekt vrijwilligers voor bouwen tent

's-HEERENBERG – Voor het grote benefietconcert tegen kanker van de Barghse Jonges en Bläck Fööss op 29 september, wordt een enorme festivaltent geplaatst. Inmiddels hebben zich al veel vrijwilligers gemeld om te helpen de tent op- en af te bouwen en in te richten voor dit mega-spektakel in 's-Heerenberg. Maar Hans Dijkman is nog op zoek naar een flink aantal mensen dat één vrije dag wil investeren om mee te helpen om kanker de wereld uit te krijgen.

Een kleine honderd meter lang, een meter of 35 breed en 16 meter hoog. Gedragen door 14 enorme masten. Met een podium van 300 vierkante meter en twee tribunes. Met een capaciteit voor 2.500 bezoekers en 500 VIP gasten van sponsors. Dat zijn de cijfers die horen bij de grote festivaltent die de Barghse Jonges gaan plaatsen voor hun vierjaarlijkse benefietconcert tegen kanker.
De line up voor het concert is inmiddels bekend. Hoofdmoot zijn de Barghse Jonges en de Bläck Fööss uit Keulen. Zij worden bij veel nummers begeleid door het 65-koppige Oostgelders Symfonieorkest. Als gasten treden op Bad Habit, Ernst Danël Smid, de Köln Pipes en de schotse zangeres Kim Howbridge.

Technisch projectmanager Hans Dijkman is met zijn team verantwoordelijk voor de inrichting van het terrein en de bouw en inrichting van de tent. "Normaal gesproken kun je dit soort dingen natuurlijk nooit voor een concert van één avond rendabel maken", zegt hij. "Maar door de medewerking van de leverancier en doordat we met vrijwilligers werken, lukt het wel. Voorop blijft namelijk staan dat het een benefietproject is. We willen een flink bedrag ophalen voor de kankerbestrijding."

Dijkman zoekt nog een aantal vrijwilligers die minimaal 18 jaar oud zijn en één dag willen helpen bij de op- en afbouw van de tent. Hans Dijkman: "We hebben al een flinke ploeg vrijwilligers van onder andere voetbalvereniging MvR en carnavalsvereniging de Olde Waskupen, maar met name voor maandag 1 oktober en dinsdag 2 oktober zoeken we nog een aantal mensen dat ons wil helpen bij de afbouw van de tent. Ook op vrijdagmiddag 21 september hebben we nog een aantal mensen nodig bij de opbouw."

Vrijwilligers krijgen naast een goed gevoel voor hun bijdrage een entreekaart voor het concert met vijf consumptiemunten. Sport- en buurtverenigingen en carnavals- of vriendengroepen die zich met minimaal vijf vrijwilligers aanmelden krijgen daarnaast een stevige bijdrage in de clubkas gestort. En natuurlijk wordt er voor koffie en broodjes gezorgd en zijn alle vrijwilligers goed verzekerd.

Wie mee wil doen, kan mailen naar info@barghsejonges.nl, ter attentie van Marcel Giezenaar of Hans Dijkman.

Meer berichten