Team Heilbron kijkt uit naar Swim te Fight Cancer. Foto: PR
Team Heilbron kijkt uit naar Swim te Fight Cancer. Foto: PR (Foto: )

Bedrijven zwemmen geld bijeen voor kankeronderzoek


Schrijf je in voor Swim to Fight Cancer 0314
Op 9 september gaat de tweede editie van Swim to Fight Cancer in Doetinchem van start. Samen met vele enthousiaste en sportieve deelnemers is het plan zoveel mogelijk donaties bij elkaar te zwemmen om kanker te bestrijden. Meedoen aan Swim to Fight Cancer Doetinchem kan als individuele deelnemer of als businessteam. Volwassenen hebben de keuze tussen een traject van 1 of 2 km. Er is ook een KidsSwim van 500 meter. Wil je ook helpen en je steentje bijdragen aan onderzoek en preventie? Vanuit de liefde voor het leven een vuist maken tegen kanker?
Schrijf je dan nu in voor Swim 2018!


https://doetinchem.swimtofightcancer.nl/doemee


DOETINCHEM - Ook dit jaar doen er weer bedrijventeams mee aan Swim to Fight Cancer Doetinchem. Heilbron, tijdens de eerste editie goed voor een mooi bedrag, levert ook nu weer een flink aantal zwemmers. Dozon gaat 9 september voor het eerst met een afvaardiging de IJssel in.

Het credo van Heilbron Assurantiën uit Doetinchem luidt 'Zéker weten, zéker leven, dat is waar wij voor staan.' "'Zeker leven' willen we graag allemaal, maar wanneer jij of iemand in je omgeving getroffen wordt door kanker, voelt het leven ineens niet meer zo 'zeker'. Om die reden zetten wij ons in voor dit goede doel", aldus Claudi de Vries namens Heilbron.

Maar hoe krijgt men collega's zover dat ze én de Oude IJssel inspringen én donaties ophalen? "Heel simpel, door het te vragen. Marco Gregoor (vennoot bij Heilbron) heeft alle collega's gevraagd of ze mee wilden zwemmen. Dat het twee kilometer was én in de Oude IJssel hebben we er later aan toegevoegd", knipoogt Claudi de Vries met een lach.
De voorbereiding wordt serieus genomen, zegt De Vries. "We hebben gefaciliteerd dat collega's wekelijks mochten trainen, we hebben swimsuits geregeld en acties op touw gezet om donaties te werven. Het was mooi om te zien dat het enthousiasme om er een succes van te maken zorgde voor extra verbinding binnen ons team. Dit jaar zijn wij dan ook weer van de partij!"

Nieuwkomer Dozon
Dozon was vorig jaar al als sponsor betrokken bij het initiatief. Dit jaar doet het bedrijf ook mee met maar liefst negentien zwemmers. Dozon is een maatschappelijk betrokken onderneming en is als leverancier van hang- en sluitwerk aan de bouw de grootste van de Achterhoek.
Emile te Dorsthorst vertelt waarom Dozon gemotiveerd is om mee te doen aan de Swim: "Geld geven als sponsor is afstandelijk; wij wilden meer beleving bij onze medewerkers voor 'Swim' creëren en dat kan maar op één manier: meedoen! We hebben een aftrap bijeenkomt georganiseerd om medewerkers te informeren en te motiveren. Op de vraag van Margot Verhagen van de Swim-organisatie 'Wie van jullie heeft iemand met kanker in je familie?', ging 75 procent van de handen de lucht in. Hoeveel motivatie wil dan nog hebben?"
Te Dorsthorst is met zijn team volop in voorbereiding op het evenement. "Inmiddels zijn we als groep aan het trainen en overleggen we regelmatig over hoe we nog meer geld bij elkaar kunnen brengen. Vrienden, klanten en leveranciers zijn inmiddels benaderd en als bedrijf verdubbelt Dozon het bijeengebrachte sponsorgeld.

Meer berichten