Henk Rougoor in de zaal van het Barghse Huus met 120 stoelen. Foto: Montferland Nieuws
Henk Rougoor in de zaal van het Barghse Huus met 120 stoelen. Foto: Montferland Nieuws

Geen 'topbudget', maar wel een 'topavond' in Theater Barghse Huus

's-HEERENBERG – Het Barghse Huus herbergt een prachtig knus theater. In het zaaltje waar plek is voor 120 toeschouwers speelden in het verleden namen als Youp van 't Hek, Ali B. en Jochem Myjer.

Door Henk Klein Holte

De tijd van de grote namen uit de Nederlandse theaterwereld lijkt verleden tijd voor het Theater Barghse Huus. Het budget laat niet meer toe om dure acts naar de theaterzaal aan de Willem van den Berghstraat 1 te halen. De programmeergroep, bestaande uit vrijwilligers met steun van Remco Peters van Welcom, slaat een nieuwe weg in met een programmering van regionaal talent die individueel of als groep hun talenten mogen etaleren in de prachtige zaal.
Het programma is divers, van een middag vol Egerlandermuziek, tot een gezellige avond meezingen met een shantykoor. Ook een toneelweekend staat er op de agenda, evenals een kerstconcert. Alles met de bedoeling zoveel mogelijk mensen te laten genieten van culturele voorstellingen van een goed niveau. "Het programmabudget laat niet meer toe om nationale topartiesten naar ons Barghse Huus te halen, maar dat wil niet zeggen dat we de mensen hier niets meer hebben te bieden", stelt Henk Rougoor, namens de commissie die belast is met het programmeren van de voorstellingen. "Als je bijvoorbeeld met kerst Bergh's Vocaal hier op het podium hebt en het zit helemaal vol met 120 mensen, die een mooie avond beleven en tevreden naar huis gaan. Dat is precies wat we willen. We hebben in de accommodatie wat kleine dingen aangepast. Daarnaast zijn de prijzen toegankelijk, zodat men na afloop ook nog even onder het genot van een drankje over de voorstelling kan napraten in een gezellige ambiance."

Die entreeprijzen liggen steeds tussen de 6 en 10 euro voor een voorstelling. Het theaterseizoen start op vrijdag 28 september met een komische theateravond. Dan is vanaf 20.00 uur de show de Aanbouw te zien van de zussen Carla en Miriam Wijnen, met Sjors van der Mark.
Op zaterdag 6 oktober is de beurt aan shantykoor De Grensvaarders. Op 27 oktober staat No Limit Still Going Strong op het podium. Op zondag 4 november gevolgd door de Iesellander Muzikanten. Op zaterdag 24 en zondag 25 november speelt Vers Toneel het stuk Bankzaken. En op zaterdag 15 december dompelt Berghs Vocaal de bezoekers van Theater Barghse Huus in kerstsferen.
Voor volgend jaar zijn onder meer een ABBA Tribute, De Görgelpiepen, Mooi Koor Man, Weerklank en illusionist Peter Eggink al geboekt. Wat de programmacommissie vooral wil uitstralen dat het theater in 's-Heerenberg nog altijd leeft en dat de vrijwilligers er alles aan doet om de bezoekers een leuke middag of avond te bieden en dat door deze inzet er meer mensen de weg naar dit knusse theater zullen vinden.


www.iedereenwelcom.nl/Film-en-theater


Meer berichten