Ruim honderd muzikanten en zangers repeteren in het magazijn van Eurobolt. Foto: Burry van den Brink
Ruim honderd muzikanten en zangers repeteren in het magazijn van Eurobolt. Foto: Burry van den Brink

'Een kapitaal aan zang- en muziektalenten bij elkaar'

Repetitie Barghse Jonges met honderd muzikanten

Door Marlous Velthausz

's-HEERENBERG - Zaterdagmiddag was het op het Industrieterrein de Immenhorst in 's Heerenberg een komen en gaan van muzikanten die allemaal moesten repeteren voor het grote benefietconcert van de Barghse Jonges 'Vier 't Lève' op zaterdag 29 september. Het bedrijf Eurobolt had haar pand beschikbaar gesteld om een kleine honderd muzikanten de gelegenheid te geven samen te kunnen oefenen.

De Barghse Jonges is een gelegenheidsband van muzikanten en zangers uit de regio die elke vier jaar een muzikaal benefietconcert op poten zetten ten bate van de kankerbestrijding. De roots liggen in en om 's-Heerenberg en de muzikanten maken al sinds eind jaren tachtig samen muziek en zingen de liedjes in het dialect.
De Barghse Jonges gaan ervoor om ieder concert weer te kunnen overtreffen en anders neer te kunnen zetten. Na het open air concert in 2014 gaan ze nu optreden in een megafestivaltent naast het Candy Castle gebouw op het terrein van Royal Fassin. De Barghse Jonges zijn er trots op dat ze een indrukwekkende muzikale gastenlijst kunnen presenteren die allemaal belangeloos optreden.

Ervaren
Klokslag twaalf uur begon zaterdagmiddag het repeteren. Ruim zestig muzikanten van het Oost-Gelders Symfonie Orkest zaten er klaar voor om samen met de Keulse topformatie Bläck Fööss, de solisten Ernst Daniël Smid en de Schotse sopraan Kim Howbridge, de rockband Bad Habit en de Barghse Jonges te oefenen voor het mega muziekspektakel.
Kim Howbridge en Ernst Daniël Smit zongen enkele populaire klassieke werken samen met het Oost-Gelders Symfonie Orkest. Het duurde even voordat muziek van de Bläck Fööss, de Barghse Jonges en het Oost-Gelders Symfonie Orkest op een lijn zaten. Maar met zoveel ervaren muzikanten lukte het toch om even later op elkaar ingespeeld te raken.
De Bläck Fööss waren vrijdagavond al naar 's-Heerenberg afgereisd. De mannen hebben er weer zin in, de samenwerking gaat prima en er is een persoonlijke vriendschap ontstaan met de Barghse Jonges. De Bläck Fööss hebben er twee nieuwe frontmannen bij en laten tijdens het benefietconcert nog meer zien en horen wat voor zang en muzikaal talent ze in huis hebben. Trots en vol overgave zong de Bläck Fööss frontman Mirko Baumer samen met Kim Howbridge het lied 'Barcelona' van Queen, ondersteund door het Oost-Gelders Symfonie Orkest. Ondanks dat het zaterdag zo warm was kreeg je koude rillingen van het optreden van al deze muzikanten die het allemaal belangeloos voor het goede doel doen. De opbrengst van dit benefietconcert wordt volledig gedoneerd aan de Nederlandse en Duitse kankerbestrijdingprojecten.
Supertrots waren de Barghse Jonges na afloop dan ook dat het allemaal zo goed verlopen was. Op 22 september reizen ze nog een keer af naar Keulen om daar samen te oefenen en op vrijdag 28 september is generale repetitie.

Kaartverkoop
In de megatent van het Fascini Festival Dome aan de Ulenpasweg 8 in 's-Heerenberg is plaats voor 3000 bezoekers waar de gasten vanaf 20.00 uur een muziekprogramma van vier uur krijgen voorgeschoteld. De kaartverkoop loopt gestaag. Meer dan de helft van de kaarten is al verkocht. Wees er dus op tijd bij want op is op. Voor meer informatie over de kaartverkoop en over het benefietconcert 'Vier 't Lève' van de Barghse Jonges en de Bläck Fööss kijk op concerttegenkanker.nl of volg de Barghse Jonges op Facebook.

Meer berichten