Muziekvereniging Volharding tijdens het optreden met een drietal leden van de Frederikshaven FDF Pipeband en Marc Ditters en Sandra Halfman. Foto: PR
Muziekvereniging Volharding tijdens het optreden met een drietal leden van de Frederikshaven FDF Pipeband en Marc Ditters en Sandra Halfman. Foto: PR (Foto: )

Volharding Beek superieur in Bad Bramstedt


BEEK - Het was dit jaar al voor de tiende keer dat Muziekvereniging Volharding Beek een bijdrage leverde aan het grote driejaarlijkse internationale muziekfestijn in Bad Bramstedt. In het weekend van 29 juni troffen 36 muziekgezelschappen uit Scandinavië, Polen, Duitsland, Nederland, Frankrijk, Tsjechië en Rusland elkaar in het noorden van Duitsland. De muziek speelt hier natuurlijk de hoofdrol, maar evenzo belangrijk zijn de contacten tussen de verschillende Europese culturen. Het was de negentiende keer dat het festijn werd gehouden.

Muziekvereniging Volharding is bij het publiek een graag geziene gast en is inmiddels een vaste waarde op dit festijn. Organisator B.T. Orchester is elke keer trots dat de Volharding weer van de partij is. Dit jaar maakten de Percussiegroep o.l.v. Peters Wolterinck en de Harmonie o.l.v. Christa Boerman er in samenwerking met het duo 'Me and a Halfman' (Marc Ditters en Sandra Halfman) weer een geweldige show van. Tijdens één van de concerten ging het publiek helemaal uit z'n dak. In een unieke samenwerking met drie leden van de Frederikshavn FDF Pipeband werd zonder samen gerepeteerd te hebben het nummer 'You're the Voice' ten gehore gebracht. Dit bewijst maar weer dat muzikanten allemaal dezelfde taal spreken.
Voorafgaand aan dit festijn werd er ook een Europees Jeugdorkest samengesteld uit leden van de deelnemende verenigingen. Voor Volharding waren dit Hilde Thomassen, Lisa Peters, Fenne ten Vaarwerk, Mats ten Vaarwerk, Niels Peters, Jeffrey Duis, Merijn Peters en Remco Peters.
De Heer Walter Kruse van muziekvereniging B.T. Orchester Bad Bramstedt was in 1965 de grote animator van dit internationale gebeuren. Door de jaren heen is het nu uitgegroeid tot één van de grootste muziekfeesten van Europa, waaraan ruim 2000 muzikanten aan deelnemen.

Meer berichten