Henk Kalfsterman spreekt buurtbewoners toe in de Cultuurschuur. Foto: Joke Burink
Henk Kalfsterman spreekt buurtbewoners toe in de Cultuurschuur. Foto: Joke Burink (Foto: )

Pannenkoeken met cultuur in Kilder

Door Joke Burink

KILDER - De buurtbewoners van de 'Goudkust' in Kilder hebben het jaarlijkse pannenkoekenfeest op 7 juli gevierd met een cultureel extraatje: de opening van de Cultuurschuur aan de Zeddamseweg 20. Eigenaar Henk Kalfsterman heeft kunst en cultuur hoog in het vaandel staan. Daarom renoveerde hij de voormalige varkensschuur zodanig, dat liefhebbers van kunstzinnige en culturele activiteiten elkaar daar kunnen treffen.

Na de onthulling van het bordje 'Cultuurschuur' nam Kalfsterman de buurt mee naar binnen en vertelde daar hoe hij als geboren Achterhoeker, na diverse omzwervingen, gelukkig en tevreden is met zijn nieuwe thuis in Kilder. De meesterverteller voegde nog enkele poëtische en humoristische anekdotes toe voordat de menigte aan de pannenkoeken ging.
Het was de dertigste keer dat de buurt het pannenkoekenfeest vierde. "Elk jaar doen we dat bij iemand anders, en deze keer kon het mooi samenvallen met de opening van de Cultuurschuur", vertelt Theo Hollander, buurtbewoner en voorzitter van de Kilderse toneelgroep Vrolijk. De stralende zon en de ambachtelijk gemaakte pannenkoeken met bosbessen vormden een perfecte voedingsbodem om verder na te praten over het kunstzinnige gedachtegoed.

Meer berichten