Postscooter met de vlam in de pijp

Foto:

ZEDDAM – De dag begon al met startproblemen, waarop PostNL-scooterbezorger Jeroen van der Vos vorige week woensdag de ANWB te hulp moest roepen. De vertraging die Van der Vos hierdoor opliep, was niets vergeleken bij wat er daarna volgde.

"Zelf ben ik niet zo heel erg technisch en als bezorger mag ik niet zelf aan de leasescooter sleutelen. Nadat de ANWB-monteur de motorkleppen had bijgesteld, startte de scooter weer. Ik kon dus naar mijn depot in Kilder."
Net van huis vertrokken rook Van der Vos al een rare geur. "Ik dacht dat ergens in de omgeving iets brandde", vertelt hij nuchter. "Toen ik net in Zeddam reed, voelde ik mijn kuiten aardig warm worden. Na een snelle blik omlaag zette ik de scooter direct aan de kant van de weg. De vlammen sloegen al uit het rooster bij de voetenplank. Nadat ik de motor had uitgezet en terwijl ik de losse spullen van de scooter af haalde, belde ik uiteraard 112."
Terwijl Van der Vos het verkeer aan de ene kant omleidde, was een passerende motorrijder hulpvaardig aan de andere kant van het straatgedeelte. Er was enige zorg over de brandstoftank, die juist de vorige dag was gevuld. De rookontwikkeling – de scooter bestond voor het grootste deel uit plastic – was tot in de verre omtrek te zien.
Na de bluswerkzaamheden was het gelukkig vrij snel over tot de orde van de dag. Van der Vos kreeg een vervangende scooter en kon alsnog de post bezorgen. "Het is gelukkig alleen bij materiële schade gebleven. Al snel kon ik er wel om lachen, net als iedereen die ik erover sprak. We zullen 't in ieder geval niet snel vergeten…'

Meer berichten