Goede sfeer op informatieavond voetbalclubs. Foto: PR
Goede sfeer op informatieavond voetbalclubs. Foto: PR

Voetbalclubs Stokkum, VVL en vv MvR houden informatieavond

MONTFRELAND - De voorzitters van Stokkum, VVL en MvR hebben woensdagavond 27 juni een gezamenlijke presentatie gehouden voor hun leden, ouders van jeugdleden, vrijwilligers en sponsors, om de stand van zaken met betrekking tot de voorgenomen fusie toe te lichten.

Allereerst kregen de in groten getale toegestroomde belangstellenden tekst en uitleg over het hoe en waarom van de fusie. Daarnaast werd aangegeven dat het de bedoeling is dat sportpark de Boshoek, de huidige accommodatie van vv MvR, de thuishaven wordt van de op te richten vereniging.
Om de noodzakelijke uitbreiding van het sportpark te realiseren, is er inmiddels een plan ontworpen dat, inclusief financiële onderbouwing, ter beoordeling is doorgestuurd naar de gemeente Montferland. Ook is er een aantal werkgroepen, met vertegenwoordigers van de drie verenigingen, opgericht die de komende tijd de fusie op allerlei gebieden voor gaat bereiden. Over de naam en clubkleuren valt de tweede helft van 2018 een besluit.
Maar eerst zal er na de zomerstop in Stokkum, Lengel en 's-Heerenberg door de leden gestemd dienen te worden over de fusie. Onderkend werd dat dit voor sommigen een lastige keuze zal worden. "Maar men dient zich daarbij te realiseren dat een keuze vóór de fusie een keuze voor de toekomst van het voetbal voor de (klein)kinderen is", menen de voorzitters. Gezien de goede en constructieve sfeer tijdens de bijeenkomst gaven zij aan de kans op een positief besluit hoog in te schatten.
Zij hopen dat daarna het groen licht van de gemeente Montferland komt, zodat het streven van de gezamenlijke besturen, één toekomstbestendige voetbalvereniging voor de voetballers uit Stokkum, Lengel en 's-Heerenberg, bij aanvang van het seizoen 2019-2020, werkelijkheid zal worden.


Meer berichten