Oude kiekjes opnieuw in the picture. Foto: Joke Burink
Oude kiekjes opnieuw in the picture. Foto: Joke Burink

Fotowalk in Didam zet oude kiekjes opnieuw in the picture

DIDAM – Een groepje ouderen van De Omslag bij Welcom en leerlingen van het Liemers College uit Didam deden samen mee aan een nieuw project: the Iwalk. Met een oude foto en een mobiele telefoon in de hand bekeken zij veelzeggende, veelal monumentale panden in Didam met een rijke geschiedenis en een bijzonder verhaal.

Onder begeleiding van fotograaf Robert Stienezen werden de oude kiekjes opnieuw vastgelegd en nader vergeleken. Veel ouderen wisten nog mooie anekdotes te vertellen, zoals over het doktershuis, waar nu een uitvaartcentrum is gevestigd. De dokter had zelf maar liefst zeventien kinderen, waarvan er één ook weer dokter is geworden. Ook zou de dokter de eerste in Didam geweest zijn die met een auto reed. Shuela Maxamuud was één van de leerlingen die aan het project meedeed. "Ik heb dit gedaan voor mijn maatschappelijke stage, maar nu denk ik dat ik in de toekomst meer wil doen met fotograferen, ik vind het erg leuk."
Het project betrof een samenwerking tussen De Gruitpoort en Welcom. Annelies Vruwink, coördinator van de maatschappelijke stage, koppelde jong en oud aan elkaar. "Het is hierdoor mooi om te zien dat de foto's, waarvan een aantal door de Oudheidkundige Vereniging beschikbaar is gesteld, weer opnieuw gaan leven." Het project werd 27 juni afgesloten met een kleine foto-expositie in het Albertusgebouw in Didam.

Meer berichten