Indy, Lieke en Eva liggen te wachten op de prijsuitreiking voor de jeugd; Lieke (Vos uit Zutphen) is tweede geworden. Foto: Marlous Velthausz
Indy, Lieke en Eva liggen te wachten op de prijsuitreiking voor de jeugd; Lieke (Vos uit Zutphen) is tweede geworden. Foto: Marlous Velthausz (Foto: )

Ruim 1200 wielerfanaten reden de Montferland Mountainbike Marathon

's-HEERENBERG – De zesde editie van het Wielerfestival Montferland heeft zondag 10 juni heel wat fietsfanaten naar 's-Heerenberg getrokken. Ruim 1200 deelnemers hadden zich ingeschreven en hebben uren gefietst in de prachtige Montferlandse bossen waar ze bijna alle heuvels die Montferland rijk is, hebben moeten beklimmen.

De renners kwamen uit alle hoeken en gaten van Nederland en hadden zich van tevoren al ingeschreven voor de marathon van 100, 75 of 50 kilometer. Ook waren er meer dan 30 jeugdleden die zich voor de 25 kilometer mountainbike marathon hadden ingeschreven.
De start en finish was bij de fietsenspeciaalzaak Specialized Europe aan de Zeddamseweg die het uitstekend geregeld had met een prachtig terras op het festivalterrein voor de fietsfanaten en het publiek.
Voor veel mountainbikers was het een heftig parcours met veel hoogteverschillen. Mede door het warme weer kwamen verschillende renners dan ook uitgeput over de finish, waar ze muzikaal werden onthaald door het Kangoeroe Dweilorkest.

Meer berichten