Schilderen met het gezin was een van de activiteiten tijdens de Gezinsmiddag. Foto: Guus van der Ploeg
Schilderen met het gezin was een van de activiteiten tijdens de Gezinsmiddag. Foto: Guus van der Ploeg (Foto: )

Gezinsmiddag Gabrielparochie gegroeid

DIDAM - Vorig jaar hield de Gabrielparochie voor de eerste keer een Gezinsmiddag. Het was toen met vier deelnemende gezinnen een voorzichtig begin. Op zaterdag 9 juni bleek, dat zo'n middag voor gezinnen met jonge kinderen levensvatbaar is. Deze keer deden er tien gezinnen mee, met samen 22 kinderen. Daarnaast werkten vele vrijwilligers mee om de middag tot een succes te maken.

Het programma was gevarieerd en viel goed in de smaak. Eerst gingen de ouders en hun kinderen op Bijbelse vossenjacht in de winkelkern van Didam. Ze zochten David en Goliath, de apostel Paulus, de blinde Bartimeus, Abraham, Mozes, Noach, de engel Gabriel, het meisje met de vijf broden en twee vissen, Maria en natuurlijk Jezus. Van elk kregen ze een letter en daarmee was het in het parochiecentrum puzzelen geblazen. Uiteindelijk verwoordde de oplossing het doel van de middag: samen onderweg.
Dat samen kwam ook bij het gezinsschilderen aan de orde: elk gezin mocht, onder leiding van kunstenares Ineke van Geemen-Reuling, een eigen schilderij maken. Als onderwerp had Ineke gekozen voor de 'levensboom'. Er werd druk en creatief geschilderd. Elk gezin ging dan ook met een prachtig kunstwerk naar huis.

Natuurlijk was er ook een korte viering. Hiervoor had de zaal vol de grote en kleine mensen eerst wat liedjes geoefend. Dat leverde vervolgens een mooi en aandachtig half uurtje in de kerk op, waarbij vooral de kinderen goed in beweging kwamen, zeker bij het lied 'Heb je wel gehoord van onze Jezus'!

De Gezinsmiddag werd afgesloten met een broodbuffet. Naar hartenlust kon iedereen de lekkerste broodjes klaarmaken en oppeuzelen. De kinderen bleken daarbij heel creatief.

Al met al is de Gabrielparochie blij met het initiatief van vorig jaar. De Gezinsmiddag is gegroeid. En gezien de positieve reacties - ook van gezinnen die helaas dit jaar niet konden: 'Hopelijk volgend jaar!'- ziet de parochie nu al uit naar de derde editie.

Meer berichten