Dennis te Braak stopt als hoofd jeugdopleiding De Graafschap

Dennis te Braak, hoofd-jeugdopleiding bij De Graafschap. Foto: Roel Tomassen
Dennis te Braak, hoofd-jeugdopleiding bij De Graafschap. Foto: Roel Tomassen

DOETINCHEM - Hoofd jeugdopleiding van De Graafschap Pincvision Voetbalacademie Dennis te Braak zal zijn aflopende contract niet verlengen.

Te Braak vervulde sinds 2014 de functie van Hoofd Jeugdopleiding en was eerder ook werkzaam als assistent trainer bij de selectie van De Graafschap. De voormalig profvoetballer (De Graafschap, VVV, Heracles Almelo) is in zijn rol als hoofd jeugdopleiding bij De Graafschap van grote waarde geweest voor de ontwikkeling van de jeugdspelers, teams en kaderleden. Mede dankzij zijn inzet staat de jeugdopleiding goed aangeschreven, speelt een groot aantal teams op het hoogste niveau en zijn veel spelers doorgebroken in het betaald voetbal.

Te Braak: "Het is een moeilijke beslissing geweest te stoppen bij de jeugdopleiding. Ik had graag aan de ontwikkeling van onze spelers willen blijven bijdragen en heb de afgelopen jaren met veel plezier aan het hoofd gestaan van de opleiding. Echter ligt de visie op talentherkenning en talentontwikkeling bij de BVO en de jeugd op het moment niet op één lijn waardoor de samenwerking voor mij niet optimaal is. Ik heb genoten van de samenwerking met en de betrokkenheid van onze staf en vrijwilligers bij de jeugd. Met elkaar hebben we de jeugdopleiding van De Graafschap goed op de kaart gezet. Ik hoop dan ook dat die lijn voortgezet wordt. Van George de Jong heb ik veel geleerd, ik ben dankbaar voor de kansen die hij niet alleen mij heeft gegeven, maar ook de talenten in de Achterhoek. Hij is een belangrijke schakel in de talentontwikkeling in de regio."

Edo Bosga: "Namens het bestuur willen we Dennis enorm bedanken voor zijn inzet en betrokkenheid bij de jeugdopleiding. Dankzij hem heeft de jeugdopleiding van De Graafschap flinke stappen vooruit gezet en staat er een stevige basis en structuur waar we op voort kunnen bouwen richting de toekomst. Het is duidelijk dat Dennis toe is aan een nieuwe uitdaging, daar wensen we hem veel succes in."

Meer berichten