Een still uit de film The Shape of Water. Foto: Kerry Hayes
Een still uit de film The Shape of Water. Foto: Kerry Hayes (Foto: )

The Shape of Water in filmhuis Barghse Huus

's-HEERENBERG - Een film die binnen een jaar tijd 58 nominaties en 16 prijzen in de wacht weet te slepen, mag natuurlijk niet ontbreken in het filmprogramma van dit seizoen. Vrijdag 8 juni om 20.00 uur draait filmhuis Barghse Huus The Shape of Water. Een romantisch sprookje, Koude Oorlog-thriller, avonturenfilm, een prettige dosis relativerende humor en een vleugje sociaal-maatschappelijk commentaren. Regisseur Guillermo del Toro weet van al die elementen een betoverende film te maken.

De koude oorlog woedt en zet de spanningen op scherp; Amerika en Rusland werken hardnekkig aan geheime experimenten. Elisa, die niet kan praten, ontdekt dat één van de experimenten om een visachtig wezen met menselijke trekken gaat. Het blijkt de laatste van zijn soort te zijn en Elisa voelt al snel empathie voor het intelligente en fascinerende dier. Het wezen wordt door de Amerikaanse overheid bestudeerd om te worden gebruikt in het leger en/of de ruimtevaart. Dit drijft Elisa ertoe het wezen te helpen ontsnappen uit het lab.
Dit romantische onderwatersprookje van Guillermo del Toro (Pan's Labyrinth) is een overdonderende ode aan vele films en genres van weleer. The Shape of Water werd daarom ook door critici bejubeld, won twee Golden Globes en een Gouden Leeuw. Daarnaast werd de film genomineerd voor maar liefst 13 Oscars, waarvan het er vier won: onder meer de Oscars van Beste film en Beste regie. De cast van The Shape of Water bestaat onder andere uit Sally Hawkins (Maudie, Happy Go Lucky), Octavia Spencer (The Help) en Michael Shannon (The Runaways, Revolutionary Road).

The Shape of Water is slechts eenmalig te zien in filmhuis Barghse Huus. Kaarten á 6,50 euro zijn te bestellen via de website www.iedereenwelcom.nl of een half uur voor aanvang van iedere voorstelling aan de kassa.


Meer berichten