Diverse verschillende motoren doen mee aan de vierdaagse. Foto: PR
Diverse verschillende motoren doen mee aan de vierdaagse. Foto: PR

Ook de custombike is welkom op Motoravondvierdaagse

DOETINCHEM - Op dinsdag 12 juni start de motoravond-vierdaagse in Wijnbergen, bij Doetinchem.

Tijdens de jaarlijkse motoravondvierdaagse van de motorclub Montferland, is er op de woensdag 13 juni een speciale gelegenheid om een route te rijden voor custombikes.

De Oldtimerrit op de donderdagavond is al ruim bekend en mag zich verheugen op een groeiend aantal deelnemers die hun oldtimer van voor 1980 uit de schuur halen om ermee te pronken en natuurlijk mee te rijden. De rit geschiedt gezamenlijk en wordt met een zodanige snelheid gereden dat iedereen mee kan doen.

Custom is een motorfietsclassificatie. Een custom is oorspronkelijk een motor, die aan de persoonlijke smaak van de koper, de customer is aangepast. Ook een café-racer valt onder de customs. Voor de customs en de oldtimers is er een aangepaste rit uitgezet van circa 70 km, door de nabije omgeving, zodat er ook voldoende tijd over blijft om elkaars motoren te bewonderen en de sterke verhalen te vertellen die daarbij horen.

De ritten wordt gereden onder leiding van een voorrijder en ook de pechdienst is paraat.

Vanaf 18.30 uur zijn de deelnemers welkom, in de clubtent, op De Kemp in Wijnbergen waar dan, na de eerste koffie, er om 19.00 vertrokken wordt.


www.MCMontferland.nl

Meer berichten