De horizontekening verduidelijkt wat mensen zien. Foto: Natuurmonumenten
De horizontekening verduidelijkt wat mensen zien. Foto: Natuurmonumenten (Foto: )

Uitkijktoren op Hulzenberg nog interessanter voor bezoekers

STOKKUM - Wie de uitkijktoren op de Hulzenberg in Stokkum al eens 'bedwongen' heeft, weet dat de beklimming wordt beloond met een prachtig uitzicht. Tot deze week moest men een kenner zijn om te weten wat je nu precies ziet. Die tijd is voorbij!

Natuurmonumenten heeft dankzij subsidie van het INTERREG-project 'Zicht op heden en verleden' een horizontekening kunnen laten maken. Deze is van de week geplaatst.
De tekening geeft aan alle zijden van de toren informatie over markante punten in het uitzicht. Men kijkt van het Reichswald bij Kleef tot aan Nijmegen en van de Veluwezoom tot aan Zutphen.

Ook is er inmiddels een duidelijke bewegwijzering naar de parkeerplaats en de toren. Vanuit Stokkum volgt men de borden met daarop Parkeerplaats Uitkijktoren Hulzenberg. Vanaf deze parkeerplaats kan zilveren pijltjes volgen voor een prachtige rechtstreekse wandeling naar de toren (1,2 km enkele reis).
Wil men wat meer zien van het Bergherbos, dan kan men parkeren bij parkeerplaats 't Peeske en de rode pijltjesroute van 7 km (rondwandeling) volgen. De uitkijktoren ligt precies halverwege de route en biedt een mooi rustpunt tijdens de wandeling.

Meer informatie over wandelingen en de toren vindt men op: www.natuurmonumenten.nl/bergherbos.

Meer berichten