De Iesselganger onderweg. Foto: Henk van Raaij
De Iesselganger onderweg. Foto: Henk van Raaij (Foto: Henk van Raaij)

Met Iesselganger naar kasteel Kemnade

DOETINCHEM - De Iesselganger voert de passagiers vanaf de Bleek in Doetinchem op 9 juni langs de oevers van de Oude IJssel, naar het schilderachtige Kasteel De Kemnade.

Het kasteeltje De Kemnade staat ten zuiden van Doetinchem op de westelijke oever van de rivier de Oude IJssel bij de samenvloeiing met het Waalse water. Het gebouw bestaat uit een zestiende eeuwse, 16-hoekige toren met een leien spits. Tegen deze zogeheten paviljoentoren staat een woning in achttiende eeuwse stijl die in 1957 gebouwd is. Een unieke kans om dit kasteel, dat normaal niet voor publiek geopend is, te bezichtigen. Het kasteelterrein en de middeleeuwse gewelven onder de toren zijn op deze tocht exclusief toegankelijk voor de deelnemers aan deze excursie, de passagiers van De Iesselganger. Men wordt persoonlijk rondgeleid door de kasteelheer. Aan boord is er gelegenheid voor een kopje koffie met stroopwafel. Ongeveer drie uur na vertrek arriveert men weer in Doetinchem. Online reserveren kan via www.ijsselvaart.nl of via VVV Oude IJsselstreek of VVV Doetinchem
Vertrek is om 8.30 uur vanaf de Bleek in Doetinchem (Wijnbergseweg). Volwassen betalen 15 euro, Kinderen tot 12 jaar mogen mee voor 12 euro (inclusief consumptie).
De reguliere rondvaarten met de fluisterboot is op zaterdag 9 juni om 13.00 en om 14.30 uur en zondag 10 juni om 13.00 en 14.30 uur. Vertrek vanaf de Bleek in Doetinchem.

Meer berichten