In het spoor van Marianne Vos

Marianne Vos is van de partij. Foto PR
Marianne Vos is van de partij. Foto PR

DIDAM – Meefietsen met Michael Boogerd, Kenny van Hummel, Gert Jacobs, Maarten den Bakker, Anouska Koster of Marianne Vos? Dat kan op 23 juni tijdens de tweede prominententoer in Montferland.

Door Susan Wiendels

Richard Tijsseling is projectcoördinator van het evenement. Hij is ook bestuurslid van Toerclub De Liemers die de toer samen met gemeente Montferland organiseert. "Vorig jaar hadden we maar vijf weken voorbereidingstijd en toen was het al een groot succes. Daarom hebben we besloten een vervolg te geven aan het initiatief." Naast enkele mannelijke prominenten zijn dit jaar verschillende rensters van WaowDeals Pro Cycling aanwezig, de ploeg van Marianne Vos. De kopvrouw springt de 23ste ook zelf op de fiets.
De tocht brengt de wielrenners door heel Montferland. Onderweg is er een verzorgingspost op kasteel Huis Bergh. Deelnemers kunnen kiezen uit een afstand van 75 of 105 kilometer en drie verschillende gemiddelde snelheden: 26, 28 of 30-plus kilometer per uur. In iedere groep rijdt een (oud)-profwielrenner mee en een wegkapitein van de TC De Liemers. "Iedereen kan dus op zijn eigen niveau fietsen", knikt Tijsseling naar wethouder Som, die al in training is. Een voorkeur voor een prominent heeft Som niet, wél kent en weet hij zijn plek. "75 kilometer en 26 kilometer per uur."
Som wordt één van de 250 deelnemers. Zo'n tachtig plaatsen zijn er al vergeven. Inschrijven kan tot 16 juni. Dat kan via www.prominententoer.nl. Wie belangstelling heeft moet snel zijn, want vol is vol. De start en de finish zijn bij partycentrum Plok. Het startschot klinkt om 8.30 uur. Na afloop van de tocht krijgen alle deelnemers een pastamaaltijd om de verbrande calorieën aan te vullen. Dat gebeurt na de wielertafel onder leiding van presentatrice Samantha van Wijk. Zij fietst overdag ook mee.

Wie de afstanden te ver vindt en de snelheden te hoog kan op deze dag toch nog aan zijn of haar trekken komen. Sportcentrum Aerofitt geeft op het terrein van Partycentrum Plok drie keer een spinningclinic van een half uur.


Meer berichten