De Stokkumse projectgroep. Foto: Hennie Freriks
De Stokkumse projectgroep. Foto: Hennie Freriks

Zomer in Gelderland naar Stokkum

STOKKUM - Het populaire Gelderse televisieprogramma Zomer in Gelderland, komt op 21 augustus naar Stokkum. Het levendige dorp, gelegen aan de rand van het Montferlandse bos, zal die dag laten zien waarom Stokkum 'zo fantastisch' is.

Door Rob Vister

"Afgelopen jaar zag ik op TV Gelderland het programma Zomer in Gelderland en dacht dat het wel leuk als ons dorp hieraan zou kunnen meedoen. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en contact gezocht met de redactie. Zij lieten mij weten dat veel dorpen zich hebben aangemeld, maar dat zij zouden kijken of Stokkum geschikt was voor het programma. Enkele weken later kreeg ik bericht dat zij langs wilden komen om te kijken en proefopnames te maken. Inmiddels zijn de programmamakers met een voltallige cameraploeg geweest en hebben wij kunnen laten zien wat Stokkum zo bijzonder maakt", vertelt een enthousiaste Vivian Kuster, initiatiefneemster en teamcaptain van het projectteam. "Van Natuurmonumenten kregen wij die dag de beschikking over enkele golfkarretjes waarmee de televisieploeg Stokkum en de omgeving kon ervaren. Angelique Krüger, de populaire presentatrice van dit programma, was aangenaam verrast en wilde zelfs in Stokkum een woning gaan zoeken. Inmiddels zijn wij genomineerd en doen wij samen met nog vijftien andere dorpen mee om de titel 'Mooiste dorp van Gelderland'."

Saamhorigheid
"Ons dorp heeft de laatste jaren veel moeten inleveren", weet de teamcaptain. "De basisschool is verdwenen, de kerk gaat dicht en onze voetbalvereniging gaat fuseren met MvR. Dat betekent in veel gevallen dat de leefbaarheid in het dorp afneemt. De gemeenschap in Stokkum voelt dat niet zo want er is in ons dorp een vrij harde kern van vrijwilligers waar vaak een beroep op kan worden gedaan en die zich inzetten voor de leefbaarheid van ons dorp. Saamhorigheid en gemeenschapszin zijn voor ons dan ook de sleutelwoorden wat Stokkum zo bijzonder maakt. Dat is ook wat wij op 21 augustus aan iedereen willen laten zien en waarmee wij de strijd aangaan met de andere dorpen."

Inmiddels is een projectteam van tien mensen gevormd die straks, met behulp van veel vrijwilligers, de opdrachten moeten gaan uitvoeren die Angelique Krüger die dag gaat geven. Vivian Kuster kijkt uit naar het evenement: "Gelukkig hebben wij in onze gemeenschap veel mensen die technisch zijn en kunnen organiseren dus wij gaan de competitie vol vertrouwen aan. Er worden niet alleen punten gegeven voor de opdrachten maar alle kijkers kunnen ook punten geven voor de titel Mooiste dorp van Gelderland."
Wencke Polman, lid van het projectteam, besluit: "Wij zijn trots dat wij ons dorp op deze wijze aan iedereen die Stokkum en de prachtige omgeving nog niet kent te kunnen laten zien."

Meer berichten