Wouter Mullink in actie in de wedstrijd tegen Westendorp. Foto: Sandra Gries, vv Etten
Wouter Mullink in actie in de wedstrijd tegen Westendorp. Foto: Sandra Gries, vv Etten

Ettenaar Wouter Mullink: 'Doelstelling is promoveren naar vierde klasse'

Dubbele clash Etten vs Stokkum binnen vijf dagen

Door John van der Kamp

ETTEN – Wouter Mullink, de clubtopscorer van vv Etten, hoopt zondag zijn rentree te kunnen maken in de wedstrijd tegen koploper Stokkum. De aanvaller kampt momenteel met een liesblessure en heeft afgelopen zondag de verloren thuiswedstrijd tegen 't Peeske aan zich voorbij moeten laten gaan. Voor Etten breken belangrijke weken aan. Het zou maar zo kunnen dat het team van trainer Koen van Loon tussen wal en schip raakt. De dubbele clash tegen Stokkum zal een graadmeter zijn. Eerst zondag thuis, dan op donderdag 26 april bij Stokkum.

Na het verlies tegen 't Peeske kan Etten zich geen misstap meer veroorloven, dat weet ook de aanvaller van Etten Wouter Mullink. "Het wordt een belangrijke week voor ons en de wedstrijden die daarna komen. Eerst twee keer Stokkum, we krijgen nog twee keer Loo en we moeten uit naar Netterden, waar we het altijd moeilijk hebben. De laatste jaren verloren we daar steeds", vertelt de 23-jarige Wouter Mullink. "De wedstrijd tegen 't Peeske was met de rust 0-0 en het ging gelijk op. De tweede helft verzaken we niet echt, maar door klungelig balverlies ligt de bal aan de andere kant er zomaar in. Het was wel een goede actie van hun spits", vertelt de Etten-aanvaller, die de wedstrijd tegen Westendorp twee weken geleden ook al had moeten missen door zijn blessure en denkt zondag thuis tegen Stokkum op de bank te kunnen beginnen.
"Zondag langs de lijn kriebelde het alweer. Ik hoop het echt dat ik mee kan doen, want dit zijn de mooiste potjes. Het ziekenhuis heeft wel een lichte scheuring geconstateerd en ik kreeg het advies mee om dit seizoen niet meer te voetballen. Als het deze week goed gaat, wil ik het wel weer proberen", is de hoop van Mullink, die twee seizoenen geleden zijn debuut maakte in het eerste. "Met het tweede elftal wonnen we `s ochtends met 8-2 van Ulftse Boys 2 en toen vroeg de trainer (Koen van Loon, JvdK) of ik 's middags op de bank wilde gaan zitten bij het eerste. Ik viel toen in tegen NVC en wonnen we met 6-0, ik scoorde m'n eerste doelpunt. Vanaf die tijd heb ik altijd in het eerste gespeeld", aldus Wouter Mullink, die in dat seizoen maar liefst 26 keer doel trof. Dit seizoen heeft hij al negentien maal gescoord.
"Onze ambitie is promoveren naar de vierde klasse. Mocht het kampioenschap niet lukken, dan via de nacompetitie. Liefst hetzelfde scenario als twee jaar geleden tegen Kilder, daar teken ik voor." Wouter Mullink heeft het over het seizoen 2015-2016. In dat seizoen werd Etten derde en promoveerde via de nacompetitie in de wedstrijd tegen Kilder naar de vierde klasse. "Dat was de mooiste wedstrijd die ik tot nu toe heb gespeeld, thuis tegen Kilder, we wonnen met 4-1. Mooi weer, veel publiek, erg druk langs de kant en ik scoorde de 1-0. In Kilder hadden we al met 0-1 gewonnen", weet Mullink zich nog te herinneren. Als de veel scorende spits de vraag krijgt waar zijn ambities liggen, komt er een gedegen antwoord uit. "Vooropgesteld, ik heb het hartstikke naar m'n zin bij Etten, we hebben een leuk team, we kunnen het goed met elkaar vinden, met de jongeren en ouderen gaat het goed samen. Ik vind zelf ook dat we in de vierde klasse horen. Vorig jaar kregen wel complimenten, maar toch verlies je met 3- of 4-1 en kreeg je te horen van 'ik snap niet dat jullie onderaan staan'. De hele club streeft ernaar om middenmoot vierde klasse te spelen. Er is uitstraling bij de club, de kantine is men aan het verbouwen, ik heb het wel naar mijn zin hier".


Etten zal zondag thuis tegen de koploper van 5C de punten in eigen huis moeten houden. "Winnen we beide wedstrijden tegen Stokkum, dan sta je boven aan en dan doe je volop mee. Ik weet wel dat je daar niet makkelijk wint", vult Wouter Mullink aan, die er van bewust is dat de kans aanwezig, als er geen kampioenschap wordt behaald, ook geen periodetitel voor het oprapen ligt. "Het zou wel typisch Etten zijn als we overal naast grijpen", sluit hij af.
De wedstrijd tussen Etten en Stokkum begint zondag om 14.00 uur. Scheidsrechter is Gabriel van Eekhout uit Zevenaar.

Meer berichten