Robin Baakman van sv Kilder in actie tijdens de nacompetitiewedstrijd tegen WVW uit Weurt. Foto: sv Kilder/PR
Robin Baakman van sv Kilder in actie tijdens de nacompetitiewedstrijd tegen WVW uit Weurt. Foto: sv Kilder/PR

Strijd om veilige plaats elf losgebarsten

KILDER – Kilder liep afgelopen zondag tegen een forse nederlaag aan. Verliezen van HC'03 is geen schande, maar de uitslag van 7-2 is geen uitslag die men zou verwachten. In de komende weken zal Kilder punten moeten pakken om dit seizoen niet weer met billenknijpen in de nacompetitie af te moeten sluiten. Vijf clubs uit de Achterhoek willen de dans ontlopen. Kilder, Zeddam/Sint Joris, Terborg, VVG'25 en Loil gaan de strijd aan om minimaal plaats elf op de ranglijst te verwezenlijken.

Door John van der Kamp

Zondag staat de wedstrijd tussen sv Kilder en Zeddam/Sint Joris op het programma. In de heenwedstrijd won Kilder de wedstrijd overtuigend, zoals Robin Baakman, de huidige laatste man van Kilder, deze wedstrijd omschrijft. "We kwamen voor rust al op een 3-0 voorsprong. In de tweede helft viel de vierde treffer, maar die werd -onbegrijpelijk- afgekeurd. Toen kwamen zij nog terug met twee treffers en werd het maar 3-2. Later hoorde ik dat zij een offday hadden gehad, want nu ik SDZZ en Rijnland heb zien spelen, vind ik deze twee clubs wel beter", aldus de 29-jarige Robin Baakman van Kilder, die al vanaf zijn zestiende bij het eerste zit en onder trainer Bob Hartemink zijn debuut maakte. "Ik heb in al die jaren op allerlei posities gespeeld, meestal middenvelder of voorstopper. Alleen niet als keeper. De laatste drie wedstrijden sta ik laatste man." Over de wedstrijd tegen HC'03 van afgelopen zondag was hij in eerste instantie wel verbaasd, dat de score nog zo hoog uitviel. "De eerste helft ging nog wel. HC was wel beter en op slag van rust scoorden zij de 1-0. Toen we de kleedkamer uitkwamen, had ik het idee: we leven nog. Maar binnen drie minuten kwamen we op 3-0 achter en met een man minder. Een rode kaart voor Bart Bles, die net was ingevallen. Hij heeft amper een minuut meegedaan. In de 63e minuut keek ik op de klok van het scorebord en stond het al 6-1. Het is geen schande om te verliezen, maar met 7-2 kan niet", laat de Kilder-verdediger weten.

Kilder moet in de aankomende wedstrijden tegen de clubs die dichtbij staan. De directe concurrenten die ook nacompetitie willen ontlopen. "Eerst donderdagavond uit naar Terborg en dan zondag Zeddam/Sint Joris thuis. Dan moeten we naar VVG en krijgen we op een donderdagavond RKPSC thuis. Tegen deze clubs moeten we punten pakken. We moeten ook nog tegen Doetinchem en MvR en tweemaal DVV. Dat zijn de moeilijke wedstrijden", concludeert Baakman.
De wedstrijd tegen HC'03 heeft wel een lichtpuntje opgeleverd en schept vertrouwen voor de toekomst voor het team uit Kilder. "Ik ben positief gestemd over hoe het straks verder gaat met ons team. Ook Kilder heeft jeugd die doorstroomt. Ids (Elshof, JvdK) is nu geblesseerd, maar heeft bijna het hele seizoen in de basis gespeeld. A-junior Jesse Nibbeling is zondag ingevallen en heeft zelfs gescoord. En we hebben Stijn van Uum!"

Programma sv Kilder deze week: donderdagavond 12 april: vv Terborg – sv Kilder, aanvang 18.30 uur. De thuiswedstrijd komende zondag op Sportpark De Tol tegen Zeddam/Sint Joris begint om 14.30 uur.

Meer berichten