't Peeske-trainer Eric Arentsen op Sportpark De Klokstede. Foto: John van der Kamp
't Peeske-trainer Eric Arentsen op Sportpark De Klokstede. Foto: John van der Kamp

'Aanhaken of afhaken voor 't Peeske'

Team trainer Eric Arentsen speelt 6 wedstrijden in 17 dagen

Door John van der Kamp

BEEK – Na de verloren wedstrijd afgelopen zondag thuis tegen Loo is voor 't Peeske nu 'aanhaken of afhaken' voor promotie in de vijfde klasse C van het zondagvoetbal. Het team van trainer Eric Arentsen krijgt binnen zeventien dagen maar liefst zes wedstrijden voor de kiezen. Virtueel staat 't Peeske op plaats drie, maar dan moeten de inhaalwedstrijden wel gewonnen worden. Geen gemakkelijke opdracht zoals trainer Eric Arentsen dit omschrijft.

"Wij zijn niet in het voordeel in de situatie die er nu is, met al die inhaalwedstrijden in een korte tijd. Wij hebben niet als enige hier last van, ook onze tegenstander van donderdagavond VVL. De clubs die de wedstrijden al hebben gespeeld, zijn naar mij idee in het voordeel", aldus Peeske-trainer Arentsen.

't Peeske speelt nu op drie donderdagavonden een inhaalwedstrijd. Eerst donderdag thuis tegen VVL, dan uit tegen het Gelders Eiland en wederom uit tegen Den Dam. "Heb je jongens die van ver komen en je moet om half zeven spelen, moet je toch om kwart voor zes in de kleedkamer zitten. Ze zijn dan amper thuis, dat wordt zo aanpassen. Niet ideaal, maar daar heeft iedereen last van, zeg ik maar."
Qua verliespunten staat het team uit Beek op plaats drie en is kansrijk voor promotie. "Zit je in een flow, kun je ze allemaal winnen, en als je naar de stand kijkt, dan klopt dit ook. Maar je moet ze eerst maar zien te winnen. In de vijfde klasse gaat het veel op strijd, met een aantal ploegen die hier extra aandacht aan schenken, noem ik het maar. De krachtverschillen zijn klein. In deze klasse moet je geluk hebben dat jouw betere voetballers niet geblesseerd of geschorst raken, want anders ga je toch in niveau naar beneden. Als je daarin geluk kunt hebben, draai je bovenin mee. De stand aan kop is vertekend omdat je verschillen hebt in gespeelde wedstrijden. De eerst vijf zes ploegen zitten dicht tegen elkaar aan. En daaruit gaat het gebeuren", is de conclusie van de 52-jarige trainer, die eerder clubs als VVO, VDZ en DVOV heeft getraind.

Afgelopen zondag verloor 't Peeske op eigen veld met 3-1 van Loo, die ook in de kop van de ranglijst staat. "Loo vecht ook om aansluiting te houden. Geldt ook voor ons. Na deze week weten we ook of we echt meedoen voor de bovenste plaatsen of moeten afhaken. Loo heeft meer dan verdiend van ons gewonnen. Niek Hermsen mis ik donderdag door de rode kaart die hij op het eind kreeg", weet Arentsen. Clubs die nu ook doordeweeks een wedstrijdje moeten spelen, komen nauwelijks meer aan trainen toe. Met die handicap moet ook 't Peeske mee omgaan, dat weet ook Arentsen: "Afgelopen week heb ik tegen de jongens gezegd na de donderdagtraining, dit is voorlopig de laatste training, want nu is het tweemaal per week een wedstrijd en een hersteltraining op de dinsdagen. Het is niet anders."

Halverwege het vorige seizoen zag het na een goede start niet naar uit dat 't Peeske zou gaan degraderen naar de vijfde klasse. Arentsen omschrijft de beslissingswedstrijd tegen Rekken het vervolg van de pech die zijn team heeft gehad tijdens de nacompetitie. "Die dramatische wedstrijd in Varsseveld, daar blijf ik bij, dat het echt ongelofelijk is, dat de KNVB zo'n wedstrijd op dat veld heeft door laten gaan. Natuurlijk heb je met z'n tweeën besloten om op donderdagavond te spelen. Je zit in een neerwaartse spiraal en dan heb je overal pech", aldus Arentsen. Het veld in Varsseveld beschikte niet over een veldverlichting en in de duisternis werd met 5-4 verloren. "Nadat we gedegradeerd zijn, zijn de nodige jongens gestopt, enkelen zijn lager gaan spelen, anderen zijn weggegaan. Dan moet je opnieuw beginnen. We doen het tot nu toe redelijk en spelen bij vlagen goed voetbal. We hebben zeven nieuwe jongens erbij, vanuit de A en uit het tweede team en dat is ook mooi om te zien."
Arentsen is onlangs verhuisd naar Malden en mede door zijn werk volgend seizoen geen trainer meer zal zijn.

De inhaalwedstrijd donderdagavond 12 april op Sportpark de Kolkstede tegen VVL begint om 18.30 uur.

Meer berichten