Maaike, Lennart, Dennis en Roy van Het Montferland. Foto: PR
Maaike, Lennart, Dennis en Roy van Het Montferland. Foto: PR

Het Montferland heropent met gastvrijheid op grote hoogte

ZEDDAM - Nog heel even en dan is iedereen weer van harte welkom in Het Montferland in Zeddam. Dit unieke restaurant-hotel, gelegen op een zogenaamde motte (een kunstmatig aangelegde heuvel) in de bossen van het Montferland, wordt dan gerund door drie enthousiaste en ervaren horeca-experts. Samen met een gedreven chefkok hebben zij grootste plannen om Het Montferland weer te laten floreren, waarbij gastvrijheid en aantrekkelijke prijzen kenmerkend zijn.

Door Walter Hobelman

Vrijdag 13 april wordt Het Montferland officieel geopend. "Een bijzondere datum misschien. Toch hebben we er allemaal het volste vertrouwen in dat het de start gaat worden van iets moois", lacht Lennart Zinger, zoon van de oud-eigenaar, die terugkeert op het oude nest. Samen met zijn collega's Maaike Wijnands en Dennis Segers wordt een nieuwe koers ingezet. De drie drijvende krachten achter het nieuwe concept hebben inmiddels allemaal hun sporen verdiend in de horecawereld.

Het hotel is ingrijpend verbouwd om helemaal te voldoen aan de huidige tijd. "Het oorspronkelijke gebouw was donker, had een besloten sfeer en daar hebben we nu verandering in aangebracht", vertelt Maaike Wijnands. Door het wegbreken van muren en het plaatsen van nieuwe ramen is nu een doorkijk door het pand mogelijk en is een natuurlijke verbinding tot stand gebracht tussen het binnengedeelte en het ruime terras. "We halen de natuur naar binnen", legt Segers uit. Door het toepassen van veel hout en andere botanische effecten ontstaat een sfeervol geheel."

"Het Montferland heeft een rijke historie en die houden we zoveel mogelijk in stand", vertelt Lennart Zinger. "De jachtkamer blijft zoals die was. Wel worden de entree en de zalen aangepast en worden de acht hotelkamers volledig vernieuwd. We willen graag van het sjieke imago af. Het Montferland is een plaats waar iedereen zich welkom kan voelen. Zakelijk of privé, voor een kop koffie met gebak of een vijf gangen menu, het kan hier allemaal." Wat ook weer in oude glorie hersteld wordt is 'het stoplicht in het bos'. "Dat vraagt bijna iedereen", lacht Segers. "Nooit geweten dat dat zo iets bijzonders blijkt te zijn. Dus dat blijft zeker behouden."

Het drietal heeft een duidelijke visie. "Gastvrijheid staat voorop. Wij doen iets extra's voor onze gasten en maken van elk bezoek een belevenis", vertelt Dennis Segers. Het terras wordt vergroot en daar komt ook ruimte voor speciale evenementen zoals live cooking en een buitenbar, die de gasten een stukje extra beleving meegeeft. Daar kan, met een pistonmachine, mooie koffie worden gezet. Maar ook een gin tonic wordt daar feestelijk bereid en schenken we vanaf dat punt heerlijke wijn. "Altijd afhankelijk van het seizoen en passend bij de wensen van onze gasten." Met de verplaatsbare Ofyr barbecue voegt Het Montferland een bijzondere manier van grillen en bakken toe.

Ook met 'de borrelplank' verwacht het drietal hoge ogen te gooien. "Dit is onze variant op de traditionele borrelhap", legt chefkok Roy Folkes uit. "Op deze massief houten plank presenteren we smaakvolle stukjes worst, olijven, kaas en brood met dipsausjes. Lekker voor bij de borrel en verkrijgbaar in verschillende formaten."

Vanaf het terras heeft men een prachtig uitzicht over de omgeving en om ook daar meer beleving aan toe te voegen wordt een kleine uitkijktoren geplaatst. Het uitzicht is zó uniek, alleen dat is al een bezoek waard", vindt Segers.

Chefkok Volkers kent de keuken van Het Montferland al 'van vroeger'. "Ik kan bijna niet wachten om samen met mijn collega's een nieuwe invulling te geven aan Het Montferland", vertelt hij. "We hebben mooie plannen en brengen allemaal onze horeca-ervaring mee en zijn er van overtuigd dat we van Het Montferland weer een toonaangevende locatie kunnen maken die voor iedereen toegankelijk is."

Uit alles blijkt dat het viertal bijzonder enthousiast is en al hun ideeën vorm willen geven. "Het is echt geweldig om op deze manier samen iets moois te creëren en allemaal vanuit onze eigen achtergrond invulling te geven aan dit frisse en verrassende nieuwe concept", concludeert men gezamelijk.

Het Montferland is vanaf 13 april weer dagelijks geopend. "Of men nu komt voor een kop koffie na een wandeling of fietstocht, of uitgebreid wil dineren. Alles kan. De eerste bruiloften staan al in de agenda en ook zakelijke gasten tonen al weer interesse om hier te vergaderen of trainingen te geven", vertelt Wijnands.

Het Montferland is te vinden midden in het bos, Montferland 1 in Zeddam. Meer informatie is te vinden op www.hetmontferland.com.

Meer berichten