't Stille Wald voegt oefen-eventingderby toe aan programma CH

LOERBEEK - In het pinksterweekend van zaterdag 19 en zondag 20 mei houdt Ruitervereniging 't Stille Wald weer het jaarlijkse concours hippique aan de Groot Lobberikweg in Loerbeek. Naast springen en dressuur, tevens selectiewedstrijd voor de Gelderse Kampioenschappen, vindt er dit jaar voor het eerst een Oefen-eventingderby plaats.

De nationale bond, de KNHS, is momenteel deze discipline actief aan het promoten. Het organiseren van zo'n oefenderby past daarom binnen de ontwikkelingen van de KNHS om de Eventing Derby in de toekomst als een aparte klasse, met winstpuntenregeling te gaan beschouwen. Tijdens de oefenderby van rv 'tt Stille Wald kan op laagdrempelig niveau kennis worden gemaakt met het rijden van crosshindernissen. Voor zowel paarden als pony's is er de mogelijkheid mee te doen. Hierbij wordt onder andere gebruikt gemaakt van, speciaal door de KNHS ontwikkelde hindernissen. Er zal een parcours van 50/60 cm en een parcours van 70/80 cm uitgezet worden. De oefenderby zal, samen met het springen voor de paarden, plaats vinden op zondag 20 mei. De dressuurwedstrijden voor zowel paarden als pony's evenals de springwedstrijd voor pony's vinden plaats op zaterdag 19 mei.

Inschrijven voor de oefenderby kan door het sturen van een e-mail naar rvstillewald@outlook.com, inschrijven voor de spring en dressuurwedstrijden kan via Mijn KNHS. Het evenement is aan de Groot Lobberikweg 4 in Loerbeek.

Meer berichten