Three Billboards Outside Ebbing Missouri. Foto: Twentieth Century Fox Film
Three Billboards Outside Ebbing Missouri. Foto: Twentieth Century Fox Film (Foto: Verona Westera)

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri in Filmhuis

Filmhit in Filmhuis Didam

DIDAM - Het donkere en komische drama Three Billboards Outside Ebbing, Missouri draait vrijdag 16 maart vanaf 20.00 uur en op maandag 19 maart vanaf 20.00 uur in Filmhuis Didam.

Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, neemt Mildred Hayes (Oscar-winnares Frances McDormand) een gedurfde stap. Ze laat drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting haar dorp gericht aan het gerespecteerde politiehoofd, William Willoughby (Woody Harrelson). Wanneer politieagent en tweede in lijn Dixon (Oscar-winnaar Sam Rockwell), een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, erbij betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbing's ordehandhaving alleen maar heftiger.
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is een western, over een eenling die het in een klein dorpje opneemt tegen een falende sheriff. Maar zo simpel liggen de verhoudingen niet. Zo ongeveer tot het plaatsen van de borden kun je makkelijk kritiekloos aan Mildreds kant staan. Daarna blijkt de agent die ze rechtstreeks aanvalt met haar borden, politieinspecteur Willoughby (Woody Harrelson) juist heel redelijk te zijn en wordt de rouwende moeder steeds meedogenlozer in haar doen en denken. Woede die woekert in het hart doet niet aan empathie of morele bezwaren. De film heeft al een flinke lading prijzen binnen mogen slepen, waaronder twee Oscars voor Beste actrice en Beste mannelijke bijrol. Daarnaast waren er nog vijf Oscar-nominaties, waaronder die voor Beste film en Beste scenario.
Filmhuis Didam is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Reserveren en meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. De entree bedraagt 7 euro, 'Vriend Van' betaalt 5 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open. De filmzaal is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.


Meer berichten