DZC'69 wil nederlaag bij Hierden goedmaken

Thomas Kleinlugtebeld (l) in duel. Foto: PR
Thomas Kleinlugtebeld (l) in duel. Foto: PR

Thomas Kleinlugtebeld: Honderd competitie-doelpunten

Door John van der Kamp

DOETINCHEM – DZC'68 kan zaterdagmiddag de eerste stap zetten om een plaats in de veilige middenmoot van de eerste Klasse D te gaan innemen. Thuis op Sportpark Zuid wacht de wedstrijd tegen Hierden, een directe concurrent met één punt meer op de ranglijst. Mocht de volle winst worden behaald en de uitslagen van de overige concurrenten Go Ahead Kampen, DOS '37 en Barneveld vallen gunstig uit, stijgt de club van trainer Steven Verheijen met stip naar plaats acht. Maar eerst moet gewonnen worden van promovendus Hierden. Geen gemakkelijke opgave, dat weet ook de huidige clubtopscorer van DZC'68, Thomas Kleinlugtebeld.

"Hierden heeft een zelfde soort ploeg als wij. Ze beschikken over een snelle voorhoede, hebben creativiteit en zijn stevig achterin. Verschil alleen is, wij zijn meer een team. In Hierden hadden we het initiatief, we kwamen al snel op voorsprong en hadden de wedstrijd op slot moeten gooien", weet de DZC-aanvaller zich nog goed te herinneren. DZC kwam in Hierden door Nick Abbink na acht minuten op voorsprong maar gaf de wedstrijd uit handen, doordat men de voorsprong niet wist uit te bouwen. In de tweede helft kantelde de wedstrijd en won Hierden met 3-1.

De laatste competitiewedstrijd, uit in Dronten, kende een soortgelijk spelverloop. Na het laatste fluitsignaal stonden de Doetinchemmers opnieuw met lege handen. "Ook tegen Dronten kwamen we op voorsprong, het was een gelijkwaardige wedstrijd. Dronten scoorde uit een standaardsituatie de 1-1. We kwamen daarna minder goed de kleedkamer uit en moesten even later verder zonder Jody Keuben. Hij viel uit met een polsbreuk. Binnen tien minuten scoorde Dronten drie keer en werd het 4-1. Vanaf de stip scoorde ik nog wel de 4-2", aldus de teleurgestelde Kleinlugtebeld, die in de tweede helft een kans had om zijn team op voorsprong te brengen. De treffer vanaf de stip in Dronten betekende zijn honderdste doelpunt voor DZC'68 in competitieverband.
Acht doelpunten heeft Thomas Kleinlugtebeld dit seizoen gescoord. Een aantal waar hij niet helemaal tevreden over blijkt te zijn. "Ik scoor de laatste wedstrijden redelijk, in iedere wedstrijd wel één. Ook in de bekerwedstrijden. In het begin van het seizoen ging het echter moeizaam. We moeten scherp voorin zijn, ook zaterdag tegen Hierden. Leren met de druk omgaan, geloven in onszelf en dan gaan we de verloren wedstrijd in Hierden goedmaken. We zijn de winterperiode goed doorgekomen, hebben veel wedstrijden gespeeld, ook in de beker. Ik wil wel iedere week een extra wedstrijd, maar sommigen willen dat juist niet", vertelt de 30-jarige, die werkzaam is bij Basic Fit en bij DZC wekelijks de jongste groep jeugd van 4/5 jaar laat kennismaken met het voetbal.

DZC`68-trainer Steven Verheijen kan voor zaterdag geen beroep doen op zijn vaste basisspelers Robin Faber en Jody Keuben. Toch ziet Kleinlugtebeld de wedstrijd tegen Hierden met vertrouwen tegemoet. "We hebben een brede selectie, verdedigend missen we nu wel wat spelers, maar ik heb het volste vertrouwen, dat onze trainer zaterdag hierop ook een antwoord weet te vinden. Ik heb weinig trainers meegemaakt, die zo met de trainingen en wedstrijden bezig zijn als Steven Verheijen. Ook in het maken van wedstrijdanalyses. Daar worden wij sterker van, vindt de topscorer. "En winnen we zaterdag, dan pak je plaats acht."
De wedstrijd tegen Hierden begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jelle Besselsen uit Barneveld.

Meer berichten