De Meikever wordt overgedragen. Foto: PR
De Meikever wordt overgedragen. Foto: PR

Meikever wordt overgedragen aan Nieuw-Dijk

NIEUW-DIJK - De Meikever wordt op woensdag 7 maart om 20.00 uur overgedragen aan het dorp Nieuw-Dijk. De overdracht wordt gedaan door wethouder Tanja Loeff-Hageman en Marcel Wagener namens de gemeente Montferland en de heren Robby de Reus van de Stichting Dorpsvoorziening Nieuw-Dijk en Jeroen Rosendahl van Vereniging Leefbaar Nieuw-Dijk. De ondertekening van de aktes zal binnenkort plaats vinden ten kantore van de notaris.

Deze overname is voor Nieuw-Dijk een enorme stap voorwaarts in het totale plan om in het dorp de leefbaarheid te vergroten en er mede voor te zorgen dat het welzijn van de Nieuw-Dijkers zo goed mogelijk gewaarborgd wordt. De Meikever komt in eigendom van de 'Stichting Dorpsvoorziening Nieuw-Dijk'.Deze stichting gaat voor het onderhoud en exploitatie van dit gebouw zorgen. De bestuur van de stichting bestaat momenteel nog uit de volgende personen: Henk Strijbis, Jan Moorman, Irma Kluitman, Robby de Reus.
Om nieuwe activiteiten te ontplooien die in de Meikever kunnen worden ondergebracht is er een nieuwe activiteitencommissie gestart, die mede aan de hand van de 'Diekse Catalogus' de activiteiten in de Meikever zal gaan initiëren en bestaande activiteiten wellicht gaan uitbreiden. De commissie zal daarin ondersteund worden door 2 studenten van HAN.

Na de officieuze overdracht gaat Vereniging Leefbaar Nieuw-Dijk verder met de verkiezingsavond. De agenda voor deze avond ziet er als volgt uit: 1. Introductie, 2. Presentatie / pitchen 6 groeperingen (5 minuten per pitch): 3. Pauze - planning 21.00 tot 21.15. 4. Keuzemomenten door de politieke partijen: a. CDA, b. D66, c. Lokaal Belang Montferland, d. Lijst Groot Montferland, e. PvdA, f. VVD. 5. Sluiting avond. Nadat het dorp zich door middel van de pitches aan de politieke vertegenwoordigers en de bezoekers van deze verkiezingsavond heeft gepresenteerd is het woord aan de lijsttrekkers van de zes politieke partijen. Zij mogen de door hen gemaakte keuzes toelichten. Daardoor leren aanwezigen de politieke standpunten beter kennen. Politici kunnen uitleggen hoe ze tegen de ontwikkelingen aankijken in de kleine kernen.
De avond wordt gehouden bij zalencentrum Steak'm aan de Smallestraat 33 in Nieuw-Dijk, inloop om 19.30 uur, aanvang van de avond 20.00 uur.


Meer berichten