Het indrukwekkende levensverhaal van volksschilder Maud Lewis in het filmdrama Maudi. Foto: PR
Het indrukwekkende levensverhaal van volksschilder Maud Lewis in het filmdrama Maudi. Foto: PR

Waargebeurde drama's in Filmhuis Didam

DIDAM - Maudi en 12 Years a Slave zijn in maart te zien in Filmhuis Didam.

Op vrijdag 9 maart om 20.00 uur wordt 12 Years a Slave herhaald. Deze film is gebaseerd op het verhaal van Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor). Hij leefde in de 19e eeuw, voorafgaand aan de Amerikaanse burgeroorlog, als vrije zwarte man met zijn gezin in New York. Dan wordt Solomon ontvoerd en verkocht als slaaf in het zuiden. Als slaaf wordt hij geconfronteerd met de verschrikkelijke wreedheid van een slaveneigenaar (Michael Fassbender) en onverwachte vriendelijkheid. Na 12 jaar ontmoet hij een Canadees (Brad Pitt) die zijn leven voorgoed verandert.
Op 12 maart om 20.00 uur draait het ontroerend drama Maudi. De film volgt het indrukwekkende levensverhaal van Maud Lewis en haar verrassende ontwikkeling tot bekende volksschilder. Zij is een tengere vrouw met een sterke wil. Ondanks haar fysieke mankementen verlangt ze ernaar onafhankelijk te zijn van haar bezorgde familie en te schilderen. Met dit doel neemt ze een baan als huishoudster bij visboer Everett Lewis. Hij is een stugge, afstandelijke man die gewend is om alleen te wonen in zijn afgelegen huisje in Nova Scotia. Toch lukt het Maud om zijn vertrouwen te winnen met haar optimisme en levenslust. Wat begint als een moeizame relatie groeit uiteindelijk uit tot een bijzonder huwelijk.
Filmhuis Didam is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Reserveren en meer informatie: www.filmhuisdidam.nl. Entree 7 euro, 'Vriend Van' 5 euro. De filmzaal is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Meer berichten