De eerste gezamenlijke repetitie van muziekvereniging AMDG en Popkoor Different Voices. Foto: Petrouchka Kaasenbrood  
De eerste gezamenlijke repetitie van muziekvereniging AMDG en Popkoor Different Voices. Foto: Petrouchka Kaasenbrood  

'We proberen om concerten een bijzondere vorm te geven'

WEHL – Meestal geeft muziekvereniging AMDG in het voorjaar een concert. "Dan willen we iets unieks doen, zodat we bij het publiek 'in the picture' blijven", vertelt erevoorzitter Bennie Vonk. "Op zaterdag 17 maart is het weer zover. Dan treden we in het Koningin Beatrixcentrum op met Popkoor Different Voices tijdens Saturday Night S(w)ing. Het wordt een swingende avond, voor jong en oud, met herkenbare Nederpop en oude klassiekers."

Door Josée Gruwel

Het twee uur durende concert wordt verzorgd door het 35 leden tellende fanfareorkest van AMDG, dat in de tweede divisie speelt, onder leiding van Gido van Schijndel en door de 12-koppige slagwerkgroep van AMDG met leider Edwin Rosmulder. Als gast treedt Popkoor Different Voices uit Gendringen op. Het koor, dat in 2004 werd opgericht, bestaat uit zo'n vijftig zangers en zangeressen die door Belinda Kamps enthousiast worden geleid. Different Voices onderscheidt zich van andere zangkoren door de eigen begeleidingsband en door de choreografieën die bij liederen worden gemaakt. "Door middel van die verschillende, elkaar afwisselende opstellingen tijdens een lied wordt de sfeer van een werk nog meer getroffen," aldus Vonk die benieuwd is naar het visueel aantrekkelijke geheel. "Want ook wij van AMDG laten ons door de choreografieën van het koor verrassen."

Programma
Koor, orkest en slagwerkgroep treden afzonderlijk van elkaar op, maar musiceren ook samen. Op het programma staan Nederpop nummers en daarnaast internationale hits van Queen en Adele bijvoorbeeld. "Alle nummers die we instudeerden zijn nieuw voor ons."
Enkele titels zijn: Stairway to Heaven, Going Home, Vivre, The Final Countdown, Nothing else Matters en Smoke on the Water. Er klinkt een medley uit Elisabeth The Musical en Nederlandstalige hits worden verpakt in een Nederpotpourri. "Vanzelfsprekend ontbreekt 7/8 By The Kyteman Orchestra niet. Dit is een werk in een bijzondere maatsoort."
Om koor en orkest harmonisch te laten klinken en op elkaar af te stemmen, maakte Belinda Kamps arrangementen voor het koor.
Met het nummer 'Iedereen is van de Wereld' wordt de concertavond afgesloten.

Aanwas
"Met het concert willen we mensen laten genieten en vooral ook laten zien wat de mogelijkheden zijn van een modern fanfareorkest", vertelt Vonk, die blij is dat er een ontwikkeling gaande is dat jongeren weer kiezen voor musiceren bij een fanfare. "Er is een zekere ommekeer gaande. Ook landelijk. Een trend waarbij we een behoorlijke aanwas van jongeren zien. Ooit hadden we zo'n vijftig leden. Dat liep terug naar 35. Maar nu trekt het weer aan. Ik hoop dat die ontwikkeling zich doorzet."

Het concert Saturday Night S(w)ing op 17 maart begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar bij Warenhuis Jansen in Wehl, via de leden van koor en orkest of via de site www.amdg.nl. Ook aan de zaal zijn kaarten verkrijgbaar. Kinderen tot twaalf jaar mogen gratis naar binnen.
De zaal is vanaf 19.30 uur open.

Meer berichten